2013-09-18 18:19:39
Φωτογραφία για Νταβούτογλου: Θα υπάρξουν συνέπειες αν η Συρία προβεί σε αντίποινα
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποιεί το συριακό καθεστώς, μετά την κατάρριψη του συριακού ελικοπτέρου

REUTERS/UMIT BEKTAS

«Αν το συριακό καθεστώς εξετάζει το ενδεχόμενο αντιποίνων, θα πρέπει να ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», σημείωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου (φωτογραφία αρχείου).

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε τις συριακές αρχές να μην προβούν σε αντίποινα μετά την κατάρριψη ενός συριακού ελικοπτέρου την Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει «συνέπειες».

«Αν το συριακό καθεστώς εξετάζει το ενδεχόμενο αντιποίνων, θα πρέπει να ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες» , σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε εότι η επίθεση, που έλαβε χώρα χθες στο συριακό μεθοριακό πέρασμα προς την Τουρκία Μπαμπ αλ Χάουα, δεν έγινε σε αντίποινα για την κατάρριψη του συριακού Mi-17.

«Οι υπηρεσίες μας ασφαλείας και πληροφοριών ερευνούν σχετικά με αυτό, αλλά θα ήταν εσφαλμένο να συμπεράνουμε βιαστικά ότι πρόκειται για αντίποινα» , δήλωσε ο υπουργός.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίσημα ότι δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν την Δευτέρα ένα συριακό στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ