2013-09-20 09:43:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Πετροπόλεμος, σπασμένες βιτρίνες και δακρυγόνα! - Δεκαεννέα προσαγωγές και μία σύλληψη
Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε και χθες το κέντρο της Πάτρας, στον απόηχο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αντεξουσιαστές και αστυνομικοί αντάλλαξαν πέτρες και δακρυγόνα. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δεκαεννέα προσσαγωγές εκ των οποίων η μία έγινε σύλληψη και αφορά έναν νεαρό καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκε κάνναβη.

Οι περισσότερες από τις προσαγωγές έγιναν γύρω από την πλατεία Oλγας μετά το τέλος της πορείας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αντιεξουσιαστές επεδίωξαν να πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Γούναρη. Στο ύψος της Κανακάρη είχε τοποθετηθεί κάθετα στον δρόμο μια κλούβα της Αστυνομίας για να ανακόψει τους νεαρούς. Οι διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με ρίψη δακρυγόνων.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Κορίνθου, μετά την υποχώρηση των διαδηλωτών που κινήθηκαν προς πλατεία Γεωργίου. Κάποιοι νεαροί έσερναν κάδους στη μέση του δρόμου και τους έκαιγαν σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από τα δακρυγόνα. Οι ρίψεις και από τις δύο πλευρές ήταν ισχυρές, καθώς εκτιμάται ότι στο κέντρο της Πάτρα έπεσαν τουλάχιστον 50 μολότοφ Εξίσου δυναμική ήταν και η ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα το νέφος να διαχυθεί σε πολλές περιοχές της Πάτρας.


Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να σπάσουν τουλάχιστον έξι βιτρίνες καταστημάτων από πυρήνες που εκμεταλλεύθηκαν τη σύγχυση. Πολλοί καταστηματάρχες έσπευσαν άρον-άρον στα καταστήματά τους για να κατεβάσουν τα ρολά φοβούμενοι για τα χειρότερα.

Οσοι έτυχε να βρεθούν στο κέντρο την Τετάρτη το απόγευμα έζησαν έναν εφιάλτη. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 8 το απόγευμα, ώρα που πολλοί μαθητές κινούνταν στα φροντιστήρια, ενώ εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα ΙΧ τους με αποτέλεσμα να εισπνεύσουν τα δακρυγόνα.

Δείτε και εδώ: Πάτρα: Πέτρες και δακρυγόνα και πάλι στο κέντρο - Ζημιές σε δύο καταστήματα - Δείτε φωτο-video

Φωτο από εφημερίδα Πελοπόννησο-thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ