2013-09-20 19:43:32
Φωτογραφία για Χρύσανθος Λαζαρίδης: Ο Συνταγματάρχης του Συντάγματος....!!!
Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

 Η πρόθεση του βαθέως κράτους των Βρυξελλών, ήταν η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, ως φορέας της βουλήσεως του γαλλο-γερμανικού αυτοκρατορικού προτύπου,

  να θεμελιωθεί πάνω στον συνταγματικό πατριωτισμό, που είχε προτείνει ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας

Το σκεπτικό ήταν, μία νέα νομική και πολιτική αρχή, να κάνει τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες να υπερβούν και να ξεχάσουν τις εθνικές τους παραδόσεις και την διαδρομή τους στο ιστορικό χωροχρονικό συνεχές και να συσπειρωθούν και να υπερασπιστούν στο μέλλον, ένα Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, που θα τους εξέφραζε. Το πείραμα απέτυχε και την δουλειά ανέλαβε να περατώσει η οικονομική βιομηχανία της Ευρώπης.

Τα Μνημόνια στον ευρωπαϊκό Νότο προτάσσουν ένα καθαρό «πρέπει» και ένα καθαρό «οφείλεις» στους πολίτες, δημιουργώντας μία νέα ηθική οικονομική συνείδηση, κάτω από τον ιδεασμό της υπερασπίσεως του κοινού νομίσματος.


Το ελληνικό πολιτικό καθεστώς θα κάνει τα πάντα, ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του και την επιβίωση του ευρώ. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, με μία έξυπνη δήλωση, «παίζει» το τελευταίο χαρτί του καθεστώτος, αφού βλέπει, ότι η κοινωνία είναι στα πρόθυρα εξεγέρσεως και αφού ο Πρωθυπουργός πήρε αρνητική απάντηση από τους Ευρωπαίους, στο αίτημά του για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας.

 Μία «τυχαία» δολοφονία;

 Ο Συνταγματάρχης του «συνταγματικού τόξου», θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός του συνταγματικού πλαισίου, αφήνοντάς του δύο κατασκευασμένες, εκ των συνθηκών, επιλογές. Η μία είναι να δεχθεί την πίεση, άρα και την σύγκρουση με την Χρυσή Αυγή, ώστε διά ενός εμφυλιακού κλίματος να συσπειρώσει τους μικροαστούς γύρω από την ασφάλεια του κράτους και να θέσει την κοινωνία κάτω από ένα ιδιότυπο κρατικό ολοκληρωτισμό, προχωρώντας σε αναστολή άρθρων του Συντάγματος. Η άλλη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον είναι με το ένα πόδι εκτός συνταγματικού πλαισίου, είναι να συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή, με σκοπό την κάθαρση του πολιτικού συστήματος και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, επιβεβαιώνοντας, όμως, την άποψη του καθεστώτος, ότι τα δύο κόμματα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!!!

Ένα τέτοιο σενάριο θα αποδομήσει ηθικά και τα δύο κόμματα στα μάτια της κοινωνίας και θα αιματοδοτήσει πολιτικά το πτώμα της Μεταπολίτευσης.    

Το επόμενο διάστημα η κοινωνία θα ταλαντεύεται μεταξύ της πείνας με κρατική ασφάλεια και της πείνας χωρίς κρατική ασφάλεια. Τα ένστικτα των ανθρώπων θα συγκρουστούν με τη «λογική» και το αποτέλεσμα θα καθορίσει την επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας…
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ