2013-09-21 23:31:13
Φωτογραφία για Ο πιο εύκολος τρόπος να κόψεις το τσιγάρο μας αναφέρει αναγνώστης
Πριν κάποιους μήνες…..

Φίλε μου καλέ συν καπνιστή,ναι σε σένα μιλάω που όπως και εγώ απολαμβάνεις τις τσιγαρούκλες σου.Σε εσένα που όπως και γω δε νιώθεις ενοχές για την αγαπημένη αυτή συνήθεια και νιώθεις ξένος προς αυτούς που σου μιλάν για ψευδή απόλαυση.Και γω μαζί σου είμαι φίλε μου.Γουστάρω και απολαμβάνω το τσιγάρο μου,όλοι αυτοί και αυτά που λένε για παραπλάνηση του εγκεφάλου μου ,για καυσαέρια σαν του αυτοκινήτου που γεμίζουν τα πνευμόνια μου ,για καρκίνο και τα υπόλοιπα, που μου πλασάρουν βιντεάκια με κατεστραμμένα πνευμόνια και ανθρώπους κατακρεουργημένους από τον καρκίνο δε με αγγίζουν φίλε μου και δε με αγγίζουν ξέρεις γιατί?Γιατί δε με καταλαβαίνουν,γιατί θέλουν να με βγάλουν τρελό ότι δήθεν μου αρέσει,ότι λάθος σκέφτομαι και κάθε μέρα η ίδια καραμέλα.Τόσοι πολλοί να νοιάζονται για μένα για το δικό μου το καλό και άκουσον άκουσον το τελικό συμπέρασμα να κόψω το τσιγάρο.


Σήμερα… Δεν άλλαξαν πολλά φίλε μου ,ακόμα θεωρώ ότι το τσιγάρο είναι απόλαυση ότι είναι αν όχι ο μόνος φίλος ένας από τους λίγους που καίγεται για μένα μονάχα φιλαράκι που τον κοινό μας φίλο τον παραμέρισα και στη θέση του έβαλα στη ζωή μου έναν καινούργιο(μάλλον παλιός ήταν απλά ξεχασμένος σε μια αποθήκη κάτω από κάτι βελέντζες και κάποια κιλά σκόνη ,ξεχασμένος από κείνα τα χρόνια που ήμουν παιδί που σίγουρα τα νοσταλγείς πολλές φορές έτσι δεν είναι? αλλά για αυτό θα μιλήσουμε παρακάτω)έναν φίλο που μπορεί να μη καίγεται για μένα αλλά ιδρώνει με μένα, κρυώνει και ζεσταίνεται με μένα, μυρίζει τη βροχή το χώμα τα λουλούδια με μένα ,δεν ξέρω αλλά νομίζω ρε φίλε ότι με πονάει πιο πολύ. Ο άλλος ο κοινός μας φίλος μερικές φορές με ξέχναγε, όταν ανέβαινα τις σκάλες ,όταν προσπαθούσα να τρέξω με το παιδί μου ,όταν το πρωί ξερόβηχα και ήμουν έτοιμος για λιποθυμία. Στο είπα φίλε μου μην τα βάζεις μαζί μου. Δεν υπάρχει άλλος που να γουστάρει το τσιγάρο περισσότερο από εμένα. Στο λεπτό αφού ξυπνούσα ήταν εκεί μαζί μου και λεπτά πριν κοιμηθώ εκεί και πάλι. Και τώρα ακόμα πάλι εκεί θα ήταν να βγάζω καπνό από τη μύτη και τα αυτιά αν…. αν θεωρούσα ότι μου δίνει περισσότερα από όσα μου παίρνει και σε αυτό φιλαράκι αρχίζω να αμφιβάλλω καθώς ετούτος όχι μόνο δε μου ζητάει χρήματα καλά ο άλλος άσε μια πολυκατοικία μου στοίχισε αλλά μου αποδίδει κιόλας .Με βοήθησε να ξεκόψω και από άλλες συνήθειες και με βοήθησε και εκεί που ε φιλαράκι αν είσαι άντρας καταλαβαίνεις ,όχι πως το είχαμε ανάγκη ,σώπα καλέ ,αλλά να από καλός γίνεσαι καλύτερος. Και εκεί που μου έλεγαν για τρόπους διακοπής του καπνίσματος με φάρμακα, βελονισμούς και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, ε μη μου πεις καμιά φορά το σκέφτεσαι να το κόψεις ,να που μπήκε στη ζωή αυτός ο νέος φίλος πάτησε από πάνω από το τσιγάρο και ναι έχω εδώ και κάτι μήνες καθαρός. Και θέλεις να μάθεις και κάτι άλλο για τον ίδιο λόγο ξεκίνα και με τούτον. Όπως ξεκίνησες πιτσιρικάς και παραμέρισες το νέο μου φίλο στην αποθήκη, για μαγκιά φούμαρες και κορδωνόσουν στις κοπέλες έτσι και τώρα κάνε στην άκρη το τσιγάρο καβάλα και κοίτα τους όλους σαν μάγκας. Και όταν θα σε ζητάει το τσιγάρο ,να ξέρεις δε θα αφήσει σε ησυχία ,πάρε τον καινούργιο φίλο μας, πίστεψε με θα σε βοηθήσει ,όσο πιο πολύ τον κάνεις παρέα τόσο πιο εύκολα θα αποχωριστείς το τσιγάρο .Γιατί ξέχασα να σου πω είναι εχθροί, δε μιλιούνται μεταξύ τους και δω που τα λέμε

πως να μην είναι ο ένας σε βοηθάει να πας μια ώρα αρχύτερα στον άλλο κόσμο και ο άλλος παλεύει να σε κρατήσει με νύχια και με δόντια ορθό στο μάταιο τούτο κόσμο. Γιατί αν λέει το ρητό ανοίγοντας μια φυλακή κλείνει ένα σχολείο γεμίζοντας τους δρόμους με τους νέους φίλους μας αδειάζουν τα νεκροταφεία. Πίστεψε με δε θα αλλάξουν πολλά και όταν βρεθούμε στο δρόμο εκεί που λέγαμε κάτσε να κάνουμε ένα τσιγάρο τώρα θα λέμε έτσι απλά πάμε να κάνουμε μια τσάρκα. Κατέβα στο υπόγειο πήγαινε στην αποθήκη και θα βρεις το φίλο μας εκεί τόσα χρόνια να σε περιμένει για να αισθανθείς και πάλι παιδί.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ