2013-10-08 15:51:05
Φωτογραφία για ΠΟΠΕΚ: Καθυστερεί πολύ η απόφαση για πετρέλαιο θέρμανσης - Βολές κατά βενζινοπωλών
Ανεξήγητη καθυστέρηση και ακατανόητη η συμπεριφορά του υπουργού Οικονομικών να αποφασίσει με ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει... η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης την νέα χειμερινή περίοδο που αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.

Αν και γνωρίζει πολύ καλά ο κ. υπουργός των Οικονομικών την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου θέρμανσης μ' αυτό του κίνησης: α) ως προς την απώλεια δημοσίων εσόδων άνω των τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (300.000.000), β) της μόλυνσης του περιβάλλοντος, από την καύση κάθε είδους υλικού και των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών γ) της οικονομικής αδυναμίας των καταναλωτών (πτώση τζίρου 70%) να αγοράσουν το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης, περιμένοντας κάποιες κοινωνικές ομάδες να εισπράξουν την πενιχρή επιδότηση, εφ' όσον έχουν γνώσεις πληροφορικής για να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στην Γ.Γ.Π.Σ. και δ) τις καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις σε όλες τις επιχειρήσεις που διακινούν και διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης, παρόλα αυτά το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται το ίδιο αποτυχημένο σενάριο


Η μόνη απλουστευμένη, εφαρμόσιμη, λειτουργική, και κοινωνικά αποδεκτή απόφαση είναι η μείωση του Ε.Φ.Κ. με προσιτή τιμή λιανικής για όλους τους καταναλωτές, προκειμένου να ζεσταθούν οι οικογένειες των οικονομικά εξαθλιωμένων Ελλήνων. Αντίθετη απόφαση, μη αιτιολογημένη επαρκώς από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών, ερμηνεύεται ως άγνοια της πραγματικότητας.

Επίσης είναι ανεξήγητη και ακατανόητη η απόφαση που πήρε το Προεδρείο της Ο.Β.Ε. και ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου για την αποχή από τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης όλων των εμπλεκομένων σε αυτό.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ