2013-10-17 03:39:56
Φωτογραφία για Συνεργασία του ΤΕΙ Καβάλας με τον «Δημόκριτο»
Την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού ρόλου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονικής και Θράκης σηματοδοτεί το... μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Ιδρύματος, που έχει έδρα την Καβάλα, και του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της χώρας, του Δημόκριτου.

Το μνημόνιο, η υπογραφή του οποίου έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη, του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά και του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, προβλέπει συνεργασία για τη σύσταση ενός νέου ερευνητού φορέα, με έδρα το ΤΕΙ στην Καβάλα, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και υλικοτεχνικές υποδομές που αποκτήθηκαν, μέσω του ΕΣΠΑ, με τη στήριξη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θανάσης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στη συνεργασία του ΤΕΙ με τον Δημόκριτο, τόνισε: "Όταν λάβαμε τον μεγάλο εξοπλισμό από την Περιφέρεια, υποσχεθήκαμε ότι θα είναι προς χρήση της ερευνητικής κοινότητας της χώρας μας για την ανάπτυξη καινοτομιών και έξυπνης εξειδίκευσης μέσα στα όρια της Περιφέρειας ΑΜΘ. Είναι ένα όραμα του ίδιου του περιφερειάρχη και θεωρούμε ότι η επιστημονική έρευνα ότι είναι ο μόνος τρόπος και δρόμος για να βγει η χώρα μας από την κρίση".


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημόκριτου Νίκος Κανελλόπουλος ανακοίνωσε τον στρατηγικό σχεδιασμό του ερευνητικού κέντρου, επισημαίνοντας: "Η συνεργασία με το ΤΕΙ κρατά επί πολλά χρόνια. Δεν είναι τωρινή. Η διέξοδος για την οικονομική κρίση περνάει μέσα από την καινοτομία και την έρευνα. Δεν είναι από μόνες τους αρκετές οι επενδύσεις στον τουρισμό και τις άλλες κλασικές επενδύσεις. Το βασικό πλεονέκτημα σε αυτή την προσπάθεια είναι το υψηλό ερευνητικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα".

"Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα είναι οι ερευνητές, που πετυχαίνουν τριπλάσια χρηματοδότηση από τον μέσο Ευρωπαίο από τις Βρυξέλες. Μετατρέποντας κανείς αυτή την επιστημονική αριστεία σε προϊόντα ανταγωνιστικά διεθνώς, δημιουργεί θύλακες ανάπτυξης στην περιοχή. Σε αυτή την προσπάθεια, προϋπόθεση είναι να υπάρχει κρίσιμη μάζα επιστημονικής αριστείας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σήμερα. Ο Δημόκριτος δημιουργεί έναν πόλο αριστείας μαζί με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Με τη βοήθεια του περιφερειάρχη θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και να αναπτύξουμε επιχειρηματικότητες, όπως ο ζεόλιθος της περιοχής Μεταξάδων ή τα προβλήματα του Νέστου με το κάδμιο".

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ