2013-10-17 06:53:15
Φωτογραφία για Νέο Suzuki SX4 S-Cross - Πλήρης παρουσίαση - Τιμοκατάλογος
Πέρασαν μόλις λίγοι μήνες από την Παγκόσμια Πρεμιέρα του νέου Suzuki SX4 S-CROSS στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και το μήνυμα που έστειλε ήταν ξεκάθαρο: Η Suzuki για μια ακόμα φορά ξεχωρίζει δημιουργώντας ένα κορυφαίο τετρακίνητο crossover.

Η εμφάνισή του είναι τολμηρή και σπορ, όπως αρμόζει σε ένα crossover. Ο νέος σχεδιασμός του προσφέρει άπλετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το νέο SX4 S-CROSS έχει επίσης την πρώτη παγκοσμίως συρόμενη γυάλινη διπλή ηλιοροφή με ένα από τα μεγαλύτερα ανοίγματα στην κατηγορία. Η τεχνολογία τετρακίνησης νέας γενιάς, το εξαιρετικό πάτημα στο δρόμο και η κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: Το νέο SX4 S-CROSS είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό crossover, είναι ο τέλειος συνδυασμός ελευθερίας, συναισθήματος, πρακτικότητας, απόδοσης και ασφάλειας.

Εξαιρετικά διασκεδαστικό στην οδήγηση και πολυπρόσωπη πρακτικότητα


Η Suzuki αντιλαμβανόμενη τις σύγχρονες απατήσεις του αγοραστικού κοινού στην κατηγορία των crossover, αποφάσισε να μεγεθύνει το νέο μοντέλο που πλέον ανήκει στην Κατηγορία Γ (C-segment), αλλά διατηρεί την ονομασία SX4 S-CROSS, με το “S” να συμβολίζει τη Suzuki, το “X” την πρωτοπορία της εταιρείας στα crossover και το “4” την τεχνογνωσία της στην τετρακίνηση.

Το νέο SX4 S-CROSS δημιουργήθηκε συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Suzuki στις κατηγορίες όπου παραδοσιακά διακρίνεται, τα compact αυτοκίνητα και τα τετρακίνητα Sport Utility Vehicles. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστική εμφάνιση «γνήσιου» crossover, κορυφαίους για την κατηγορία χώρους για επιβάτες και αποσκευές, νέας γενιάς τετρακίνηση και από τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων CO2 στην κατηγορία, που πετυχαίνει ένα μοναδικό συνδυασμό εμφάνισης, πρακτικότητας, ασφάλειας, επιδόσεων και οικονομίας.

Η εμφάνιση είναι δυναμική, όπως αρμόζει σε ένα crossover όχημα και συνδυάζεται με έξυπνες και πρακτικές λύσεις διαμόρφωσης του εσωτερικού. Οι χώροι συγκαταλέγονται στους κορυφαίους της κατηγορίας με το μεταξόνιο να είναι στα 2,6 μέτρα και τον χώρο αποσκευών στα 430 λίτρα. Οι κινητήρες του νέου SX4 S-CROSS είναι βενζίνης και πετρελαίου 1,6 λίτρων 120 ίππων που συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων αντίστοιχα, ενώ ο κινητήρας βενζίνης μπορεί να συνδυαστεί και με ένα 7άρι CVT με paddles στο τιμόνι. Παράλληλα το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει από τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία του.

Νέας τεχνολογίας είναι και το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP, με τέσσερις λειτουργίες κατ’ επιλογήν του οδηγού, για ιδανική οδική συμπεριφορά και ασφάλεια σε κάθε είδος οδοστρώματος. Το νέο SX4 S-CROSS διαθέτει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό όπως ESP, επτά αερόσακους, cruise control ενώ οι αναβαθμισμένες εκδόσεις διαθέτουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που ικανοποιεί κάθε απάιτηση όπως σύστημα Engine Auto Start Stop, γυάλινη ηλιοροφή, σύστημα Bluetooth, προβολεις ΗΙD, σύστημα Hill Hold, σύστημα Κeyless Push Start.

Η κατασκευή του νέου Suzuki SX4 S-CROSS θα γίνεται στο εργοστάσιο της Magyar Suzuki στην Ουγγαρία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τις 2 Νοεμβρίου 2013.

Βασικά χαρακτηριστικά

• Εμφάνιση «γνήσιου» crossover

Η σχεδιαστική ταυτότητα του νέου SX4 S-CROSS χαρακτηρίζεται από το στιβαρό σπορτίφ σχήμα, τις καθαρές γραμμές και την εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση.

• Μεγαλύτεροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές

Το νέο μοντέλο εξυπηρετεί απόλυτα τη σύγχρονη οικογένεια προσφέροντας κορυφαίους χώρους επιβατών καθώς και αποσκευών (430 λίτρα, VDA).

• Νέα γενιά τετρακίνησης 4WD με τεχνολογία ALLGRIP

Το νέο σύστημα τετρακίνησης προσφέρει τέσσερις κατ’ επιλογήν λειτουργίες για απόλυτη προσαρμογή σε κάθε είδους συνθήκες.

• Από τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων στην κατηγορία

Χάρη στον βελτιωμένο κινητήρα του, την εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση και τα εξελιγμένα υλικά κατασκευής αμαξώματος που προσφέρουν χαμηλότερο βάρος, το νέο SX4 S-CROSS έχει αξιοσημείωτα χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για την κατηγορία του

• Εξαιρετικές επιδόσεις ασφάλειας

Εκτεταμένη χρήση ελατού ατσαλιού που καθιστά το αμάξωμα ιδιαίτερα αξιόπιστο σε περίπτωση σύγκρουσης, ενώ παράλληλα παραμένει ελαφρύ. Σε συνδυασμό με τα πολλά στοιχεία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, επιτρέπουν στο νέο SX4 S-CROSS να δίνει στον οδηγό και τους επιβάτες αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

• Η πρώτη διπλή ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή παγκοσμίως

Το νέο SX4 S-CROSS εξοπλίζεται με μια συρόμενη διπλή γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή –την πρώτη που κατασκευάζεται- προσφέροντας μια από τις μεγαλύτερες ανοιγόμενες επιφάνειες στην κατηγορία.

Σχεδιασμός

• Συναίσθημα, ποιότητα και αεροδυναμική

• Επιδόσεις εκτός δρόμου, έξυπνο αυτοκίνητο εντός πόλης

• Νέα χρώματα που τονίζουν τον σχεδιασμό

Ο σχεδιασμός του νέου SX4 S-CROSS βασίζεται σε τρία χαρακτηριστικά-κλειδιά: Το συναίσθημα, την ποιότητα και την αεροδυναμική. Η αεροδυναμική που βελτιώνει την οικονομία καυσίμου, ο γνήσιος crossover χαρακτήρας, οι δυναμικές γραμμές και μια ποικιλία από ειδικά μελετημένες λεπτομέρειες συνδυάστηκαν για να δημιουργηθεί μια χαρακτηριστική εμφάνιση. Καθαρές γραμμές αμαξώματος, τονισμένοι θόλοι τροχών, προστατευτικά μαρσπιέ και ενσωματωμένες ράγες οροφής τονίζουν τον crossover χαρακτήρα.

Εξωτερικός σχεδιασμός

Συναίσθημα

Το νέο SX4 S-CROSS απευθύνεται στο συναίσθημα. Το αμάξωμα διατρέχουν χαρακτηριστικές γραμμές που ενισχύουν την οπτική συνοχή, συνδέοντας τον εμπρός προφυλακτήρα με τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ το «ξεχωριστό» στρογγυλεμένο καπό, τα πλαστικά στους θόλους των τροχών και οι ενσωματωμένες στο αμάξωμα μπάρες οροφής, ενισχύουν την αίσθηση δυναμισμού και στιβαρότητας.

Ποιότητα

Αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων της Suzuki αποτελεί η ποιότητα και αυτό φαίνεται σε κάθε σημείο του νέου SX4 S-CROSS. Πολυτελή στοιχεία χρωμίου στο εμπρός μέρος, LED φώτα ημέρας ενσωματωμένα στους προβολείς και πίσω φώτα δύο τμημάτων δίνουν ξεχωριστό τόνο στο εξωτερικό.

Αεροδυναμική

Η σημασία στην αεροδυναμική απόδοση εκφράζεται σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου. Η γραμμή της οροφής χαμηλώνει στο πίσω μέρος του αμαξώματος, τα πλαϊνά αποτελούνται από λείες επιφάνειες, ενώ οι καθρέφτες και οι τροχοί έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να έχουν χαμηλή αντίσταση.

Εσωτερικός σχεδιασμός

Δυναμικός, προσεγμένος εσωτερικός σχεδιασμός

Στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων και το ταμπλό έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν δυναμισμό και άνετους εσωτερικούς χώρους. Έχει επιλεγεί ειδικός σχεδιασμός του ταμπλό που συνεχίζεται στις πόρτες, μαλακά σε αίσθηση πλαστικά και ευχάριστα στην αφή, με στρώματα polyvinyl chloride και ουρεθάνης, καθίσματα που προσφέρουν άνεση και ασημένια διακοσμητικά τμήματα που ομορφαίνουν και χαρίζουν σπορτίφ χαρακτήρα στο εσωτερικό.

Διαθέσιμα χρώματα εξωτερικού

Το νέο SX4 S-CROSS θα προσφέρεται σε μοντέρνα και νεανικά χρώματα, ανάμεσά τους και δύο καινούριες επιλογές που τονίζουν τον αστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

• Crystal Lime Metallic (Νέο) -Ένα χρώμα που φέρνει αέρα εξοχής στην πόλη και αέρα της πόλης στην εξοχή. Η ζωντάνια του πράσινου χαρίζει ανάμνηση διαρκείας σε όποιον βλέπει το αυτοκίνητο.

• Amethyst Gray Pearl Metallic (Νέο) - Ένα καινούριο βαθύ και πολυτελές γκρι με μια πινελιά «αμέθυστου» που δημιουργεί μια λάμψη στο σκοτάδι.

• Superior White

• Galactic Gray Metallic

• Cosmic Black Pearl Metallic

• Bison Brown Pearl Metallic

Επιδόσεις

• Ιδανικό μείγμα παντός δρόμου ικανοτήτων και εντός δρόμου απόδοσης

• Κινητήρας που προσφέρει επιδόσεις και φιλικότητα προς το περιβάλλον

• Σύστημα μετάδοσης που ευνοεί την οδηγική ευχαρίστηση

• Αξιοσημείωτα χαμηλές εκπομπές ρύπων για την κατηγορία του

Στόχος του νέου SX4 S-CROSS είναι να προσφέρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό επιδόσεων και απόδοσης. Το σύστημα τετρακίνησης του χαρίζει ικανότητες κίνησης ανάλογες ενός SUV, η οδική συμπεριφορά είναι κοφτερή και άμεση στο πρότυπο του Swift, το μεγάλο μεταξόνιο χαρίζει ευθυβολία και σταθερότητα στις μακρινές αποστάσεις, ενώ η χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων CO2, συμβαδίζουν με τις σύγχρονες περιβαλλοντολογικές απαιτήσεις.

Το νέο SX4 S-CROSS εξοπλίζεται με δύο κινητήρες 1,6 λίτρων βενζίνης και diesel.

• Κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων

Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων έχει νέο σχεδιασμό για καλύτερη απόδοση ροπής σε όλο το φάσμα των στροφών. Η μείωση του βάρους του κινητήρα και των μηχανικών μερών του, βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου με ταυτόχρονη υψηλή απόδοση και ροπή.

Βασικά στοιχεία που βοηθούν τη χαμηλή κατανάλωση:

Κινητήρας

Μείωση των τριβών και του βάρους: Πιστόνια χαμηλότερης τριβής, ελαφρύτερα πιστόνια και μπιέλες, λεπτότερος στροφαλοφόρος άξονας, στενότερα ρουλεμάν, τρόμπα λαδιού δύο σταδίων με βαλβίδα ανακούφισης, μικρότερο φορτίο στα ελατήρια των βαλβίδων.

Άλλα: Χαμηλότερες στροφές ρελαντί, αναθεωρημένη ταχύτητα διακοπής καυσίμου.

Μηχανικά μέρη κινητήρα

Ελαφρύτερη πολλαπλή εξαγωγής, μεγαλύτερης αποδοτικότητας αντλία καυσίμου, ελαφρύτερο τελικό σιλανσιέ εξάτμισης, νέες βάσεις κινητήρα, ελαφρύτερο ψυγείο νερού και βεντιλατέρ.

Κατανάλωση και εκπομπές CO2

• Κινητήρας πετρελαίου 1,6 λίτρων

Ο νέος κινητήρας πετρελαίου 1,6 λίτρων έχει turbo μεταβλητής γεωμετρίας (VGT). Το σύστημα VGT δίνει ιδανική συμπίεση ελέγχοντας τη ροή των καυσαερίων σε σχέση με την ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα, και συνεπώς βοηθώντας στην επίτευξη υψηλής ροπής, χαμηλής κατανάλωσης και χαμηλών εκπομπών ρύπων. Ο πετρελαιοκινητήρας επωφελείται από τη χρήση ειδικού ηχομονωτικού καπακιού, ηχομονωτικού «καθρέφτη» και μιας επιπλέον μπάρας απορρόφησης κραδασμών και θορύβου.

Βασικά στοιχεία που βοηθούν τη χαμηλή κατανάλωση:

Μείωση των τριβών: Πιστόνια χαμηλότερης τριβής, μικρότερο φορτίο στα ελατήρια των βαλβίδων, χαμηλότερη πυκνότητας λιπαντικό.

Άλλα: VGT, μεταβλητή απόδοση τρόμπας λαδιού, αναθεωρημένο σύστημα κυκλοφορίας καυσαερίων, αναθεωρημένο σύστημα ελέγχου ψεκασμού, αντλία καυσίμου χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας.

Κατανάλωση και εκπομπές ρύπων

Συστήματα μετάδοσης

Τα συστήματα μετάδοσης που χρησιμοποιούνται στο νέο SX4 S-CROSS έχουν επιλεγεί με γνώμονα την βελτίωση των επιδόσεων και της οικονομίας και εξασφαλίζουν εύκολες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων που κάνουν ευχάριστη την οδήγηση.

Χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Ο βενζινοκινητήρας των 1,6 λίτρων συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, με κλιμάκωση που συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία. Η μικρή απαιτούμενη δύναμη που απαιτείται για τις αλλαγές ταχυτήτων, βοηθά στην επίτευξη άριστης αίσθησης από το κιβώτιο. Η ακαμψία είναι ενισχυμένη για την μείωση των κραδασμών και του θορύβου, κάνοντας την εμπειρία της οδήγησης ακόμα πιο ευχάριστη.

Ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο συνδυάζεται με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων. Η ιδανική κλιμάκωσή του βελτιώνει την οικονομία καυσίμου. Η αυξημένη ακαμψία του κιβωτίου μειώνει στο ελάχιστο τον θόρυβο και τους κραδασμούς. Επιπλέον, η ελάχιστη προσπάθεια που απαιτείται στις αλλαγές και το ιδανικό βάρος βοηθούν στην επίτευξη άριστης αίσθησης από το κιβώτιο.

Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT που διατίθεται με τον βενζινοκινητήρα, προσφέρει ανά πάσα στιγμή τον ιδανικό συνδυασμό επιτάχυνσης, ροπής και οικονομίας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κίνησης του οχήματος. Ένα νέο σύστημα ενσωματωμένου ψυγείου, εξασφαλίζει ιδανική ψύξη στην υψηλή ταχύτητα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας, με 7 προεπιλεγμένες σχέσεις που ο οδηγός μπορεί να αλλάζει χρησιμοποιώντας τα paddles χωρίς να αφήνει τα χέρια του από το τιμόνι.

Εκπομπές ρύπων CO2

Η Suzuki εξέλιξε το νέο SX4 S-CROSS με στόχο να έχει εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Στόχος για το νέο SX4 S-CROSS με το βενζινοκινητήρα* είναι τα 125 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο στη δικίνητη έκδοση με το χειροκίνητο ή το CVT κιβώτιο και τα 130 g/km για τις τετρακίνητες εκδόσεις, με χειροκίνητο ή CVT κιβώτιο. Τα αντίστοιχα νούμερα για τον πετρελαιοκινητήρα* είναι 110 g/km για τις δικίνητες και 114 g/km για τις τετρακίνητες εκδόσεις. Αυτές οι τιμές αναμένεται να είναι από τις χαμηλότερες της κατηγορίας.

*Για αυτοκίνητα εξοπλισμένα με EASS

Υψηλή ακαμψία και χαμηλού βάρους αμάξωμα

Ένα αμάξωμα υψηλής ακαμψίας είναι βασικό συστατικό της καλής οδικής συμπεριφοράς, της ασφάλειας, απόδοσης σε μετρήσεις NVH (Noise, Vibration, Harshness) και πρακτικά κάθε τομέα της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Το αμάξωμα του νέου SX4 S-CROSS αποτελείται σε μεγάλη αναλογία από υψηλής ελατότητας ατσάλι για δύναμη και χαμηλό βάρος. Στιβαρές βάσεις στα εμπρός γόνατα και το πλαίσιο της ανάρτησης προσφέρουν καλύτερη σταθερότητα στο δρόμο. Επίσης η αυξημένη ακαμψία του πίσω μέρους, ενισχύει τις επιδόσεις σε μετρήσεις NVH.

Άριστη αεροδυναμική απόδοση

Οι σχεδιαστές της Suzuki επιδίωξαν εξαρχής τη μικρότερη δυνατή αεροδυναμική αντίσταση, πραγματοποιώντας εκτεταμένες δοκιμές με μοντέλα πυλού στην αεροδυναμική σήραγγα και χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες σχετικές τεχνολογίες εξομοίωσης και ανάλυσης σε υπολογιστές. Το νέο SX4 S-CROSS έχει έτσι άριστη αεροδυναμική που ευνοεί πολύ την απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου.

Βασικά χαρακτηριστικά:

-Το άνοιγμα στην εμπρός γρίλια έχει παραμείνει όσο το δυνατόν μικρότερο.

-Οι γωνίες του εμπρός προφυλακτήρα, οι προβολείς ομίχλης και οι ζάντες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ομαλοποιούν τη ροή του αέρα στα πλαϊνά του αμαξώματος.

-Οι πλαϊνοί καθρέφτες έχουν σχεδιασμό χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασης.

-Αεροδυναμικός σχεδιασμός οροφής από το εμπρός παρμπρίζ προς το πίσω μέρος, όγκοι που κατευθύνονται προς τα μέσα και αεροδυναμικός σχεδιασμός του πίσω μέρους, βοηθούν συνολικά την ομαλή αεροδυναμική αντίσταση του αμαξώματος.

-Ομαλοποίηση της αεροδυναμικής ροής κάτω από το αμάξωμα χάρη στη υιοθέτηση ειδικών εξαρτημάτων (ποδιά στο εμπρός μέρος, κάτω κάλυμμα στον κινητήρα, κάλυμμα πατώματος), το σχεδιασμό των κάτω τμημάτων των αμορτισέρ και της εξάτμισης.

Νέα γενιά τετρακίνησης ALLGRIP 4WD

Η νέα γενιά τετρακίνησης της Suzuki ονομάζεται ALLGRIP και δημιουργήθηκε μέσα από την συνεχή εξέλιξη των φημισμένων 4WD τεχνολογιών της εταιρείας με σκοπό την οδηγική ευχαρίστηση και την παροχή απόλυτης ασφάλειας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης, χωρίς να επιβαρύνεται η κατανάλωση καυσίμου και περιορίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον τα περισσότερα τετρακίνητα.

• Σύστημα τετρακίνησης τεσσάρων λειτουργιών

Το νέο SX4 S-CROSS αξιοποιεί στο έπακρο το εξελιγμένο σύστημα 4WD ALLGRIP και τις τέσσερις διαφορετικές κατ’ επιλογήν λειτουργίες που αυτό παρέχει. Το «έξυπνο» λογισμικό της τετρακίνησης ελέγχει την κατάσταση του κινητήρα, της μετάδοσης, του ESP®* και άλλων παραμέτρων και επιλέγει την ιδανική λειτουργία για κάθε τύπο οδοστρώματος και οδηγικών συνθηκών. Απλά με το πάτημα ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις λειτουργίες AUTO, SPORT, SNOW και LOCK.

*Το ESP είναι σήμα κατατεθέν της Daimler AG

AUTO

Η αυτόματη λειτουργία έχει σαν προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου, όταν οι συνθήκες στο δρόμο είναι φυσιολογικές. Το σύστημα μετάδοσης στέλνει ροπή μόνο στους εμπρός τροχούς και μετατρέπεται αυτόματα σε τετρακίνητο όταν «διαβάσει» απώλεια πρόσφυσης.

SPORT

Ιδανική επιλογή για επαρχιακούς ή ορεινούς δρόμους με στροφές και συνεχείς εναλλαγές κατεύθυνσης. Το ALLGRIP κάνει τη μέγιστη δυνατή χρήση της τετρακίνησης λαμβάνοντας υπόψη και τη στιγμιαία επιτάχυνση του οχήματος. Στις χαμηλές και μεσαίες στροφές το σύστημα εναλλάσσει συνεχώς τα χαρακτηριστικά απόδοσης ροπής και επιτάχυνσης προς όφελος της απόκρισης του κινητήρα και της οδικής συμπεριφοράς.

SNOW

Όπως λέει και το όνομά της, η λειτουργία SNOW είναι σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται κατάλληλα σε οδήγηση σε χιονισμένες επιφάνειες ή άλλες αντίστοιχης αντιξοότητας συνθήκες. Μεγιστοποιεί την απόδοση του συστήματος τετρακίνησης σε συνδυασμό με την γωνία του τιμονιού και του πεντάλ του γκαζιού, βοηθώντας την πρόσφυση και την σταθερότητα σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης.

LOCK

Επιλογή που συνιστάται για ακραίες συνθήκες, όπως για παράδειγμα ο απεγκλωβισμός του αυτοκινήτου στο χιόνι, στη λάσπη ή την άμμο. Η τετρακίνηση «κλειδώνει» στέλνοντας μεγάλο συνεχώς μεγάλο ποσοστό ροπής στους πίσω τροχούς και αυξάνοντας την ελκτική ικανότητα του οχήματος.

Ανάρτηση και φρένα

Τα αυτοκίνητα της Suzuki, όπως για παράδειγμα το Swift, υιοθετούν ειδικές ρυθμίσεις αμαξώματος για τις αυξημένες απαιτήσεις των ευρωπαϊκών δρόμων. Στο νέο SX4 S-CROSS έχει γίνει εκτεταμένη χρήση αυτών των τεχνολογιών πάντα με γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόλαυση και ασφάλεια οδηγού και επιβατών.

Ανάρτηση

Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ, αλλά και πιο άκαμπτο υποπλαίσιο. Τα αποτελέσματα των οδικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε ευρωπαϊκούς δρόμους αντικατοπτρίζονται στην σταθερότητα και την άνεση, ενώ τα ενισχυμένα σημεία επαφής της ανάρτησης με το αμάξωμα προσφέρουν ακριβέστερο έλεγχο και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Σύστημα πέδησης

Το σύστημα πέδησης του νέου SX4 S-CROSS αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους εμπρός και απλούς πίσω. Στις δαγκάνες έχουν χρησιμοποιηθεί νέα αναβαθμισμένα υλικά που προσφέρουν χαμηλότερο μη αναρτώμενο βάρος και καλύτερη αίσθηση.

Ελαφρύ, άκρως απορροφητικό, σε περίπτωση πρόσκρουσης, πλαίσιο και ποικιλία μηχανισμών ασφάλειας με στόχο την αξιολόγηση πέντε αστέρων στο Euro NCAP*

Το νέο SX4 S-CROSS, χάρη στην εξαιρετική σταθερότητά του στο δρόμο και το μεγάλο εύρος χαρακτηριστικών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες απόλυτη αίσθηση εμπιστοσύνης στις καθημερινές μετακινήσεις. Επιπλέον, έχουν ενσωματωθεί στην κατασκευή όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για την προστασία των πεζών.*Βάσει των εκτιμήσεων της Suzuki

Πλαίσιο TECT: Απορροφητικό σε περίπτωση πρόσκρουσης και ελαφρύ

Το πλαίσιο του αμαξώματος του νέου SX4 S-CROSS είναι κατασκευασμένο βάσει της τεχνολογίας Total Effective Control Technology (TECT). Χάρη στην τεχνολογία αυτή η Suzuki καταφέρνει να επιτύχει υψηλό επίπεδο προστασίας των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης και παράλληλα χαμηλό συνολικό βάρος αμαξώματος.

Παθητική και ενεργητική ασφάλεια

Ο εξοπλισμός ενεργητικής ασφάλειας του νέου SX4 S-CROSS συμπεριλαμβάνει περιοριστή ταχύτητας που εμποδίζει το αυτοκίνητο να ξεπεράσει την επιλεγμένη από τον οδηγό ταχύτητα, σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP® και σύστημα παρακολούθησης κατάστασης ελαστικών TPMS. Ο εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνει επτά αερόσακους, που προσφέρουν προστασία σε περίπτωση εμπρόσθιας, πλάγιας ή οπίσθιας πρόσκρουσης, ζώνες ασφάλειας με προεντατήρες και ένα σύστημα περιορισμού της οπισθοχώρησης του πεντάλ του φρένου. Το σχήμα του εμπρός καπό, του πλαισίου του παρμπρίζ, της οροφής, των υαλοκαθαριστήρων και των προφυλακτήρων είναι τέτοια, ώστε να επιφέρουν την λιγότερη δυνατή ζημιά σε περίπτωση επαφής του οχήματος με πεζό.

• Εσωτερικό σχεδιασμένο για άνεση σε μεγάλα ταξίδια

• Από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών στην κατηγορία του (430 λίτρα)

• Πανοραμική ηλιοροφή με ένα από τα μεγαλύτερα ανοίγματα στην κατηγορία του και η πρώτη παγκοσμίως συρόμενη διπλή γυάλινη οροφή

Η ευρύχωρη καμπίνα επιβατών του νέου SX4 S-CROSS και ο μεγάλος χώρος αποσκευών υπόσχονται ευκολία και άνεση για όλη την οικογένεια, στις καθημερινές απλές μετακινήσεις, αλλά και στα ταξίδια.

Ευρυχωρία χωρίς υποχωρήσεις στους χώρους επιβατών

Με συνολικό μήκος αμαξώματος 4.300 mm και μεταξόνιο 2.600 mm το νέο SX4 S-CROSS διαθέτει έναν από τους πιο ευρύχωρους χώρους επιβατών στην κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόσταση ανάμεσα στους εμπρός και τους πίσω επιβάτες αγγίζει τα 814 mm. Οι πλάτες των εμπρός καθισμάτων είναι έτσι διαμορφωμένες, ώστε να αφήνουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Έτσι, ακόμα και τα μεγάλα ταξίδια είναι άνετα για όλους. Επιπλέον ο χώρος αποσκευών των 430 λίτρων τοποθετεί το νέο SX4 S-CROSS στην κορυφή της κατηγορίας του, ενώ η μεταβλητότητα του πίσω καθίσματος και του πίσω καλύμματος, επιτρέπουν τη μεταφορά αποσκευών διαφορετικού σχήματος και μεγέθους, καθιστώντας το νέο SX4 S-CROSS ιδανικό αυτοκίνητο για οικογενειακή χρήση.

Υψηλής ποιότητας καθίσματα

Οι περίτεχνες ραφές στα καθίσματα δίνουν εικόνα και αίσθηση ποιότητας. Τα εμπρός καθίσματα προσφέρουν υποστήριξη κρατώντας το σώμα των επιβατών στη θέση του ακόμα και σε απότομες καμπές. Το κάθισμα του οδηγού έχει ξεχωριστή ρύθμιση ύψους σε ένα εύρος 51 mm εμπρός-πίσω και 59 mm πάνω-κάτω, έτσι ώστε όλοι οι σωματότυποι να βρουν την ιδανική θέση οδήγησης. Τα πίσω καθίσματα προσφέρουν άνεση στους επιβάτες, άπλετο χώρο για τα γόνατα, καθώς και ανακλινόμενο υποβραχιόνιο. Η πλάτη του πίσω καθίσματος έχει δυο ρυθμίσεις κλίσης, μια που ευνοεί την άνεση των επιβατών και μια που ευνοεί τη χωρητικότητα προσθέτοντας επιπλέον 10 λίτρα.

Πανοραμική ηλιοροφή

Το νέο SX4 S-CROSS θα έχει την πρώτη παγκοσμίως* πανοραμική ηλιοροφή που αποτελείται από δύο συρόμενα γυάλινα τμήματα, τοποθετημένα το ένα εμπρός από το άλλο. Η ηλιοροφή εκτείνεται πάνω από τα εμπρός και τα πίσω καθίσματα, κάνοντας την καμπίνα των επιβατών πιο άνετη και προσφέροντας αίσθηση ευρυχωρίας σε όλους τους επιβάτες. Όταν η ηλιοροφή είναι κλειστή η γυάλινη επιφάνεια έχει συνολικό μήκος 1.000 mm, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προσφέρει άνοιγμα 560 mm, ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας.

*Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα της Suzuki τον Φεβρουάριο του 2013

Άριστη ορατότητα

Οι πλαϊνοί καθρέφτες είναι τοποθετημένοι στους «ώμους» του αμαξώματος προκειμένου να μεγιστοποιούν την ορατότητα του οδηγού. Η θέση οδήγησης είναι σχεδιασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να μεγιστοποιεί το οπτικό πεδίο και να κάνει ευκολότερη την καθημερινή οδήγηση.

Ειδικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων

Ο πίνακας οργάνων του νέου SX4 S-CROSS έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει υψηλή λειτουργικότητα και να βοηθά τον χρήστη να επικεντρωθεί στην οδήγηση. Το μεγάλο ταχύμετρο φιλοξενεί οθόνη πολλαπλών ενδείξεων που απεικονίζει τον χιλιομετρητή, την στιγμιαία κατανάλωση, την εξωτερική θερμοκρασία, την ώρα και την επιλεγμένη λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης. Περιλαμβάνει επίσης ειδοποίηση για τη χρήση των πίσω ζωνών ασφάλειας και τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Η εικόνα ποιότητας και η αισθητική τονίζεται από τα ασημένια δαχτυλίδια που έχουν τοποθετηθεί γύρω από τους μετρητές.

Βασικές Διαστάσεις

Τιμοκατάλογος
Βίντεο
autocarnet.blogspot.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ