2013-10-17 09:20:39
Φωτογραφία για Αρση ασυλίας για τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Τον δρόμο της Δικαιοσύνης με τη βούλα της Βουλής πήραν χθες οι υποθέσεις έξι χρυσαυγιτών βουλευτών, οι οποίοι στους συνήθεις παραληρηματικούς τόνους... αλλά χωρίς ακρότητες -τακτική που ακολουθούν στη Βουλή μετά τις συλλήψεις στελεχών τους- επιτέθηκαν προς όλους κάνοντας λόγο για κατάλυση του Συντάγματος, με εξαίρεση τον Π. Ηλιόπουλο, του οποίου η ομιλία είχε ύφος συναισθηματικό.

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν οι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ύστερα από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για άρση της ασυλίας τους

Ειδικά οι τρεις βουλευτές κ. Ηλιόπουλος, Μπούκουρας και Γερμενής αναμένεται να βρεθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών με τη βαρύτατη κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση αυτής, με ορατό και πιθανό το ενδεχόμενο να έχουμε νέες προφυλακίσεις.

Ηδη μετά και τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής -οι εννέα στους δεκαοχτώ- έχουν χαρακτηριστεί από τη δικαιοσύνη μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Η μυστική ονομαστική ψηφοφορία δεν έκρυβε σοβαρές εκπλήξεις.


Αρνητική εντύπωση όμως προκάλεσε η απουσία από τη διαδικασία 35 βουλευτών όλων των κομμάτων. Στη διαδικασία συμμετείχαν 247 βουλευτές (οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν ψήφισαν, γιατί, όπως είπαν, δεν ήθελαν να νομιμοποιήσουν μια διαδικασία που καταλύει το Σύνταγμα).

Για τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 246 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο που ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Ο ίδιος, θέλοντας να δικαιολογήσει την πράξη του, υποστήριξε ότι πείσθηκε από τον Π. Ηλιόπουλο, λέγοντας πως «οι κατηγορίες που του προσάπτονται δεν δικαιολογούν την άρση της ασυλίας του και ενδεχομένως να υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα». Για τις δύο υποθέσεις του Ηλία Παναγιώταρου (συμμετοχή σε επεισόδια σε Λάρισα και θέατρο Χυτήριο): στην πρώτη έλαβε 246 υπέρ της άρσης, με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο να ψηφίζει «παρών», ενώ στη δεύτερη υπόθεση έλαβε 247 «υπέρ».

Λευκό

Για την υπόθεση του Ηλ. Κασιδιάρη (συμμετοχή σε επεισόδια στο Ηράκλειο Κρήτης) όλοι οι βουλευτές (247) ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, ενώ για τον Χρ. Αλεξόπουλο (πειρατική εκπομπή ραδιοσταθμού) 246 ψήφισαν «υπέρ» της άρσης και ένας ψήφισε λευκό και συγκεκριμένα ο Δ. Κυριαζίδης, ο οποίος δήλωσε πως το εν λόγω αδίκημα δεν έχει να κάνει με βία αλλά με μια πράξη που ο βουλευτής έχει προσκομίσει έγγραφα που αντικρούουν τις κατηγορίες.

Από την κυβέρνηση δεν ήρθαν να ψηφίσουν οι Α. Σαμαράς, Δ. Αβραμόπουλος και Θανάσης Δαβάκης, καθώς παρακολουθούσαν στρατιωτική άσκηση, ο Ευ. Βενιζέλος και οι υπουργοί Μ. Χρυσοχοΐδης, Ζέτα Μακρή, Θ. Καράογλου και Μ. Βαρβιτσιώτης, ενώ απουσίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί Αλ. Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα. Απόντες επίσης ήταν ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος για μία ακόμα φορά απουσιάζει στο εξωτερικό και αρκετοί βουλευτές. Νωρίτερα, ένα ακόμη κοινοβουλευτικό σόου έδωσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλ. Παναγιώταρος ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ «της μόνιμης άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να μην κουράζεται το Σώμα», ο Ηλ. Κασιδιάρης έδωσε το στίγμα της αποχώρησης των βουλευτών από την αίθουσα κατά την ψηφοφορία, έχοντας «αρχηγικό» ύφος και ρόλο, ενώ ο Π. Ηλιόπουλος δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος ότι «σε λίγο καιρό θα γεννηθεί η κόρη μου και θα μου πει: ''πατέρα γιατί σε δίκασαν;'' και θα της εξηγήσω ότι με δίκασαν γι' αυτά που πιστεύω».

ΠΗΓΗ:Εθνος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΛΟ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΛΟ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ