2013-10-18 09:32:03
Φωτογραφία για Εσείς είστε εξαρτημένοι από τα social media; Κάντε το τεστ (video)
Facebook, Twitter και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζουν τη ζωή μας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στο σπίτι, στη δουλειά και...

οπουδήποτε αλλού, χάρη στα smart phones. Τελικά, στα social media απλώς περνάμε την ώρα μας ή μήπως είμαστε εξαρτημένοι;

Η ταινία "The Social Media Generation", του Shoukei Tam, αφηγείται την εξάρτηση του δυτικού κόσμου από τα social media και επικεντρώνεται στο πώς η νέα γενιά ζει μια δεύτερη ζωή στην ψηφιακή πραγματικότητα.

Πρόκειται για το σύνδρομο FoMO (Fear Of Missing Out), όπως το όρισαν οι New York Times, δηλαδή “Ο φόβος μην χάσεις τι συμβαίνει”.

Το σύνδρομο των social media

Ως "FoMO" χαρακτηρίζεται από τους ψυχολόγους το σύνδρομο, κατά το οποίο ο χρήστης κατακλύζεται από τον φόβο, μήπως χάσει κάτι ενδιαφέρον που κάνουν οι άλλοι και για το λόγο αυτό παραμένει συνεχώς συνδεδεμένος.

Ο Dr Andy Przybylski του πανεπιστημίου του Essex, επισημαίνει πως το φαινόμενο του FoMO δεν είναι κάτι νέο αλλά η σύγχρονη τεχνολογία και τα social media μας προσφέρουν ένα "παράθυρο" στις ζωές των άλλων με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει ποτέ άλλοτε.

Ο ίδιος, δημιούργησε ένα τεστ που αποτελείται από 17 ερωτήσεις κλειστού τύπου και με την υποβολή των απαντήσεων γνωστοποιεί στον ενδιαφερόμενο σε ποιο από τα 3 επίπεδα του FoMO (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό) κατατάσσεται.

Κάντε το τεστ εδώ
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ