2013-10-18 09:28:09
Φωτογραφία για Υγεία: Αυτές είναι οι τροφές που χαρίζουν μακροζωία
Πολλά έχουν γραφτεί για τις τροφές που χαρίζουν μακροζωία.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πέντε κυριότερες, που σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και βοηθούν στην ανάπλασή του.

Νερό

Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνουμε οκτώ ποτήρια την ημέρα, ωστόσο οι ανάγκες του κάθε οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το βάρος και άλλους παράγοντες.

Χυμοί λαχανικών

Τα λαχανικά, εκτός από τράπεζες βιταμινών και μετάλλων, περιέχουν και αντιοξειδωτικά. Αυτά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, περιορίζοντας τις βλάβες των ιστών.

Γάλα

Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε μεγάλες ποσότητες ασβεστίου. Το στοιχείο αυτό είναι άκρως απαραίτητο για το σώμα μας, καθώς ενισχύει τα οστά, ρυθμίζει τις λειτουργίες του νευρικού συστήματος, των μυών, αλλά και της καρδιάς.


Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, όταν δεν προσλαμβάνουμε τις απαραίτητες ποσότητες, ο οργανισμός τις εξασφαλίζει από τα οστά μας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι ζωτικές λειτουργίες, με αποτέλεσμα αυτά να αποδυναμώνονται.

Κόκκινο κρασί με... μέτρο

Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, μία ουσία με αντιγηραντικές ιδιότητες, που βοηθά το σώμα μας να καταπολεμήσει τις παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία.

Ειδικά το κόκκινο κρασί περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας του εσωτερικού τοιχώματος των αγγείων, ενώ συμβάλλει σε μικρή αύξηση της "καλής" χοληστερίνης και μείωση της "κακής" χοληστερίνης.

Πράσινο τσάι

Εδώ και χιλιάδες χρόνια το πράσινο τσάι θεωρείται ελιξίριο μακροζωίας, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, φλαβονόλες, θεανίνη, ξανθίνες, θεοβρομίνη, πολυφαινόλες και βιταμίνη C, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ