2013-10-18 14:18:06
Φωτογραφία για Κε Πρωθυπουργέ... λάθος καταλάβατε!
του Κώστα Βουλγαράκη

Δεν ξέρω τι σας υποσχέθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, οι συνομιλητές σας στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ και αν έγινε ενσυνείδητα ή όχι ο διακανονισμός. Είμαι βέβαιος όμως, ότι τη μεγάλη δόση του Μαΐου, την λάβατε με πολιτική διαπραγμάτευση και αντάλλαγμα να διατηρήσετε σταθεροποιημένη τη Χώρα, μέχρι ….. τις Γερμανικές εκλογές !!

Και μετά τι; Ξανά εκεί που ήμασταν το 2011 – 2012;

Πέρσι που σας ψήφιζε ο Ελληνικός λαός, μετά την αντίδραση σας στο 1ο Μνημόνιο και τις εξαγγελίες του προγράμματος σας, στα Ζάππεια 1, 2, …, σας ψήφισε για να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση, σωτηρίας της Χώρας και ΟΧΙ για να την εξευτελίσετε !!

Εσείς και οποιοσδήποτε άλλος, εδώ και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, είναι πολύ μικροί και ασήμαντοι, για να εξευτελίσουν μια Χώρα, που πάνω από τρεις (3) χιλιετηρίδες επιβάλλει την ύπαρξη της, μέσα από αγώνες και θυσίες, εκπέμπει τον πολιτισμό και την παράδοση της, με το πνεύμα και τη θέληση του λαού της και διδάσκει, φωτίζει Παγκόσμια με την Ιστορία της.


Εγώ και πολλοί άλλοι είμαι βέβαιος, ουδέποτε παραπονέθηκα για τις μειώσεις μισθών και τα χαράτσια που μας επιβάλλατε, όχι διότι τα αντέχω, αλλά απλά διότι, τα υπομένω και τα αποδέχομαι, ως «ανάθημα» της θυσίας που μου ζητήσατε, για να σωθεί η Χώρα μου.

Ποτέ όμως δεν έθεσα στη διάθεση και στη διακριτική ευχέρεια σας, την τιμή, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μου, για να διατηρήσω τη σύνταξη μου και τα λίγα ευρώ των καταθέσεων μου. Φτωχός μπορώ να ζήσω, άτιμος και παρίας ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ !!! Θέλω να αντικρίζω τα παιδιά μου, όπως με κοίταζε ο πατέρας μου και ο παππούς μου !!

Η «εντολή» που έχετε είναι να πάτε να διαπραγματευτείτε …. ΟΡΘΙΟΣ και όχι να μας καταντήσετε τα ψωρόσκυλα της Ευρώπης, τους περιθωριακούς καμένους από καταχρήσεις επαίτες, στους οποίους μετά από πολλά παρακάλια, κλάψες και μετάνοιες, θα τους πετάνε από μακριά (για να μη μολυνθούν) ένα δίφραγκο, οι καθωσπρέπει φίλοι σας !!

Δεν διαπραγματεύεστε την επιχείρηση και το σπίτι σας, ΟΥΤΕ καν τα δικά μας !! Διαπραγματεύεστε την τιμή και την υπόληψη μας, διαπραγματεύεστε την κληρονομιά των πατεράδων μας, διαπραγματεύεστε τη σχέση και την αξιοπρέπεια μας, απέναντι στα ίδια τα παιδιά μας !!

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα, να υπερβείτε την εντολή σας ως Πρωθυπουργός και να υποκύψετε γονυπετής !!

Όταν κάποιος αναλαμβάνει «θέση ευθύνης» και ειδικά θέσεις εξουσίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι : η ευθύνη της αποτυχίας προσωποποιείται πάνω του, στον ίδιο βαθμό, είτε πρόκειται περί μειοδοσίας, είτε περί ανικανότητας !!

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό ευθύνης, που διαφοροποιεί τον Ηγέτη από το απλό στέλεχος και επιτελή.

Αν λοιπόν δεν το αντέχετε, παραδώστε τα σκήπτρα και λουφάξτε στα «μετόπισθεν» ή στην ασφάλεια της αυτό-εξορίας, όπου πλέον, αν δεν είστε αναίσθητος όπως ο προκάτοχος σας, θα πρέπει να ζήσετε με τους στοιχειωμένους εφιάλτες όλων αυτών που οδηγήσατε στην αυτοκτονία, αλλά και με το φόβο να επανέλθετε και να κυκλοφορείτε ελεύθερος στην Πατρίδα σας.

Τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν μας αποκοιμίζουν πια !! Η Χρυσαυγειάδα, η σκανδαλολογία, οι λαϊκισμοί και η εγχώρια μικροκομματική σκηνοθεσία, αφομοιώθηκαν και ξεθώριασαν !! Τώρα πλέον όλοι σας κοιτούν, οδεύοντας προς τις Βρυξέλλες, όπου θα πρέπει να αναλογιστείτε, ένα αντίστοιχο ιστορικό ταξίδι, του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου και να πράξετε ως Έλληνας !!

Ή θα επιτύχετε ή να παραμείνετε εσαεί στις Βρυξέλες !! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ