2013-10-25 22:56:00
Φωτογραφία για Μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ ζήτησε ο Τουρέ
Κανένας έγχρωμος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας ως αντίδραση στο ρατσισμό

Να μη συμμετάσχει κανένας μαύρος παίκτης στο Μουντιάλ στη Ρωσία το 2018, ζήτησε ο Γιάγια Τουρέ, μετά την απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά που αντιμετώπισε στον αγώνα της ομάδας του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον αγώνα που έγινε την Τρίτη στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η UEFA ερευνά την καταγγελία του Τουρέ και κάλεσε σε απολογία την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της.

Ο Τουρέ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα μίλησε στο διαιτητή για τα ρατσιστικά συνθήματα και ο Οβίντιου Χάντεγκαν, αρνήθηκε ότι υπήρχαν τέτοιου είδους πρακτικές από τους οπαδού της ΤΣΣΚΑ.

Για τις δηλώσεις του Τουρέ για το μποϊκοτάζ έχουν πάρει θέση και προπονητές αλλά και αθλητές λέγοντας ότι είναι λίγο πρώιμο να συζητηθεί αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.

Αναλυτικότερα ο προπονητής της Τσέλσι Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε: «Οι μαύροι παίκτες πρέπει να λάβουν μέρος στο Μουντιάλ μόνο και μόνο για να προκαλέσουν αυτή τη μειονότητα που τους κακομεταχειρίζεται».


Ενώ ο προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ ανέφερε: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε ακόμα τι έγινε. Καλό θα ήταν πριν πάρουμε αποφάσεις να περιμένουμε να δούμε τι θα δείξει η έρευνα της UEFA».

Την ίδια ώρα ο Ζερόμ Μπόατεγκ αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα μποϊκοτάρει το Μουντιάλ του 2018: «Είναι πολύ λυπηρό αυτό που έγινε στη Ρωσία, κι επειδή έγινε εκεί καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση του Τουρέ και είναι φυσικό το ότι πρέπει να δούμε τι έγινε και πως μπορεί αυτό να διορθωθεί γιατί δεν είναι καθόλου σωστό.

Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι το Μουντιάλ του 2018, αλλά σίγουρα πρέπει να το διορθώσουμε. Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο και ο κόσμος πάει στο γήπεδο για να διασκεδάσει με το θέαμα, όχι για να υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές. Δεν μπορώ να δεσμευθώ από τώρα αν θα μποϊκοτάρω το Μουντιάλ του 2018. Θα δούμε πως θα είναι τότε τα πράγματα».

Τέλος ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί διέταξε εσωτερική έρευνα, για το λόγο που ο διαιτητής του αγώνα δεν ακολούθησε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για το χειρισμό τέτοιων καταστάσεων.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ