2013-10-27 17:23:00
Φωτογραφία για Ασκώντας βία βιντεοσκοπούσαν τον συμμαθητή τους στη Λέσβο σε πράξεις σeξουαλικού περιεχομένου
της Ανδρονίκης Κουτσαβλή

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης κατήγγειλε χθες ενήλικος αδελφός μαθητή λυκείου στη λεσβιακή ύπαιθρο, την πρακτική συμμαθητών του σε βάρος του 17χρονου αδελφού του. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συμμαθητές του 17χρονου τον ανάγκαζαν, απειλώντας τον είτε λεκτικά είτε ασκώντας του σωματική βία, να κατεβάζει το παντελόνι του και το εσώρουχό του και τον υποχρέωναν να προβαίνει σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου βιντεοσκοπώντας τον με το κινητό τους τηλέφωνο.

Την ίδια στιγμή, οι υπεύθυνοι του Σχολείου με τους οποίους χθες επικοινώνησε η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, ισχυρίζονται ότι δεν είχαν «τέτοια» καταγγελία, αλλά τους είπαν… «κάτι άλλο» - για το οποίο και ο Σύλλογος Διδασκόντων ενημερώθηκε.

Το παραπάνω περιγραφόμενο περιστατικό δεν έγινε μόνο μία φορά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γίνεται κατ’ επανάληψη από τα τέλη του Σεπτεμβρίου, με θύμα κάθε φορά το 17χρονο μαθητή, ο οποίος ας σημειωθεί πως ζει σε οικογένεια με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι τέσσερις μαθητές του Λυκείου που καταγγέλθηκαν, μπροστά και σε άλλους μαθητές βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τηλέφωνά τους το συμμαθητή τους και στη συνέχεια «ανέβαζαν» τα βιντεάκια τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Βίντεο τα οποία και μετά το θόρυβο που προκλήθηκε στο χωριό από τη γνωστοποίηση των ενεργειών τους, τα έσβησαν.

Η αντιμετώπιση Συγγενείς και ιδιαίτερα ο ενήλικος αδελφός του 17χρονου, που πληροφορήθηκαν το περιστατικό, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει το παιδί παρενοχληθεί και με άλλο τρόπο. Όπως και να έχει, όμως, έσπευσαν να μιλήσουν για το θέμα στη διεύθυνση του Σχολείου, όπως εξάλλου υποστηρίζουν οι ειδικοί ότι πρέπει να γίνεται.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (η διασταύρωση πληροφοριών που λαμβάναμε, δεν ήταν χθες εφικτή, λόγω της σχολικής αργίας για την 28η Οκτωβρίου), οι τέσσερις μαθητές-θύτες αποβλήθηκαν από το Σχολείο και αυτό θεωρήθηκε αρκετό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συγγενείς απευθύνθηκαν και στο Αστυνομικό Τμήμα του χωριού, η απάντηση όμως που πήραν, ήταν: «Παιδιά είναι, παίζουν»!!!

Φόβοι…

Ο αδελφός του 17χρονου ζήτησε χτες από την Εισαγγελία προστασία του αδελφού του, καθώς φοβάται ότι μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, οι τέσσερις συμμαθητές του θα τον παρενοχλήσουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Πάντως συγγενείς του παιδιού-θύματος είχαν παρατηρήσει μια αλλαγή στη συμπεριφορά του 17χρονου το τελευταίο διάστημα, ο οποίος, όπως τους εξομολογήθηκε τελικά, φοβόταν να πει στην οικογένειά του αυτό που του συνέβαινε στο Σχολείο.

Να αναφέρουμε ότι μια τέτοια είδους συμπεριφορά, που κάποιοι επέτρεψαν να εμφανιστεί και άλλοι δεν έκαναν κάτι για να τη σταματήσουν, σχετίζεται σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικού ιδεασμού σε εφήβους, τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, συγκριτικά με συνομηλίκους τους που δεν εμπλέκονται σε τέτοια επεισόδια.

Επίσης οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επηρεάζεται αρνητικά η σχολική επίδοση και η κοινωνική διαπροσωπική ανάπτυξη του παιδιού και θα έπρεπε να έχουν επέμβει από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το περιστατικό και το οποίο πολύ σύντομα ήταν γνωστό σε όλο το χωριό λόγω της κυκλοφορίας τού βίντεο μέσω του διαδικτύου.

εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

lesvosnews.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άρης - Πλατανιάς 1-2
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άρης - Πλατανιάς 1-2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ