2013-10-29 07:22:06
Φωτογραφία για Κατατίθεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό
Με το βλέμμα στραμμένο στο δημοσιονομικό κενό του 2014 κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης και οι κύριες συντάξεις. Σύμφωνα με τον ίδιο το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, με την τρόικα να κάνει λόγο για κενό ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εκατό εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από την ένταξη εισφορών για εφάπαξ και επικουρικές στις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, ενώ άλλα 80 εκατομμύρια από την πάταξη της φοροδιαφυγής από συνταξιούχους που δήλωναν ψεύτικα εισοδήματα.

Ακόμα 150 εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τη λειτουργία του κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με κατασχέσεις οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Τέλος, 150 εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις εισφορών και 80 εκατομμύρια από την επέκταση του προστίμου για τη «μαύρη» εργασία.

Σήμερα ο κ. Βρούτσης θα έχει συνάντηση με τους διοικητές των ασφαλιστικών Ταμείων για να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο του επίμαχου νομοσχεδίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ