2013-10-29 18:01:36
Φωτογραφία για Αθώος ο Μανούσος για την υπόθεση ντόπινγκ
Η πειθαρχική επιτροπή της Superleague, αθώωσε ουσιαστικά τον Γιώργο Μανούσο της Καλλονής, για το θετικό του δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ. Επίπληξη είναι η τιμωρία που επιβλήθηκε στον Έλληνα άσο, δίχως να γίνεται γνωστή η αιτιολόγηση της απόφασης. Το είχε πάρει πάνω του ο γιατρός της ομάδας.

Με αυστηρή επίπληξη τιμωρήθηκε ο Γιώργος Μανούσος, για το γεγονός πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ Καλλονής.

Η αθωωτική (ουσιαστικά) απόφαση που πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, δεν τεκμηριώνεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε, ενώ να σας θυμίσουμε πως στην απολογία του παίκτη, ο γιατρός της Καλλονής πήρε την ευθύνη πάνω του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

"H Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση:

ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής, Γ.Μανούσο διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Betamethazone.


Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού κ Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA».: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής και επιβάλλει στον ποδοσφαιριστή Γ. ΜΑΝΟΥΣΟ την πειθαρχική ποινή της αυστηρής επίπληξης".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ