2013-10-29 18:02:05
Φωτογραφία για Χανιά: «Δώστε μας το κολυμβητήριο και αναλαμβάνουμε την αποκατάσταση» - Το Πολυτεχνείο παίρνει την υπόθεση στα χέρια του
Στα χέρια του παίρνει το Πολυτεχνείο Κρήτης, την υπόθεση του κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι. Αυτή τη φορά, ανοίγει ξανά το σκονισμένο φάκελο ενός θέματος που «πληγώνει», έχοντας στείλει συγκεκριμένη πρόταση προς τη γενική γραμματεία αθλητισμού, όπως παρουσιάζει το Flashnews.gr:

- Παράδοση του κολυμβητηρίου στο Πολυτεχνείο

- Αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου από το Πολυτεχνείο

- Δημιουργία φορέα διαχείρισης

Ήδη έχει σταλει επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, στην οποία αναφέρεται η πρόθεση του ιδρύματος να αναλάβει την αποκατάσταση των φθορών των εγκαταστάσεων, εφόσον όμως παραδοθεί το έργο στο Πολυτεχνείο.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Βασίλης Διγαλάκης:

«Από τη στιγμή που δεν προχώρησαν όλα τα υπόλοιπα σχέδια και το ακίνητο είναι κατασκευασμένο σε οικόπεδο του Πολυτεχνείου, εκ των πραγμάτων ανήκει στο Πολυτεχνείο
. Για να μπορέσουμε όμως να κάνουμε επεμβάσεις και να προχωρήσουμε στην αποκατάστασή του πρέπει πρώτα να παραδοθεί το έργο στο Πολυτεχνείο. Από εκεί και πέρα εμείς θα καταβάλλουμε προσπάθειες να σχηματιστεί ο φορέας εφόσον προχωρήσουμε στην αποκατάστασή του, για να δοθεί προς χρήση και να χρησιμοποιηθεί και από τους Χανιώτες και από τους φοιτητές».΄

Η «καυτη πατάτα» του φορέα διαχείριση

Το ενδιαφέρον από το Πολυτεχνείο υπάρχει έντονο, όχι μόνο για το ίδιο το κολυμβητήριο αλλά και για επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο σημείο.

Ωστόσο το αν τελικά θα αναλάβει να σηκώσει στις πλάτες του τη διαχείριση λειτουργίας θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση του πρύτανη με τον κ. Ανδριανό.

Ως γνωστόν, το κόστος λειτουργίας είναι υψηλό. Αυτό είναι εξάλλου που έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά κατά καιρούς στη δημιουργία φορέα διαχείρισης.

Αν εξασφαλιστούν ορισμένες παράμετροι για τη βιωσιμότητα του κολυμβητηρίου, τα πράγματα αλλάζουν.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δίνουμε χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών και στη συνέχεια σαν Πολυτεχνείο αναλαμβάνουμε ένα κόστος διαχείρισης το οποίο είναι υψηλό εφ’ όρου ζωής. Ήδη με τα χρήματα που έχουμε δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε στα πιο βασικά. Άρα αυτό που πρέπει να προβλεφθεί είναι το πώς το κολυμβητήριο θα είναι βιώσιμο. Είναι πάντως κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ όχι μόνο το κολυμβητήριο αλλά και μια επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε εκείνο το μέρος» τονίζει στο Flashnews.gr o κ. Διγαλάκης.

Έξυπνος τρόπος λειτουργίας

Αν το Πολυτεχνείο αναλάβει τη διαχείριση του κολυμβητηρίου, θα μπορέσει να πετύχει οικονομικότερη λειτουργία, πέρα από συμβατικές και πολυέξοδες μεθόδους.

Όπως επισημαίνει ο πρύτανης: « Ήδη γίνεται η μελέτη, για να δημιουργηθεί ένα πάρκο, ενός μεγαβάτ στο ίδρυμα προκειμένου να μειώσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα. Αντίστοιχα θα γίνει και στο κολυμβητήριο, δηλαδή, δεν θα το λειτουργήσουμε με τον τρόπο που προβλεπόταν, με πετρέλαιο, αλλά η θέρμανση του κολυμβητηρίου θα γίνεται με ήπιες μορφές ενέργειας».

Όταν το 2001 είχε γίνει μετά βαΐων και κλάδων η εξαγγελία της δημιουργίας κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων και ακολούθησε με τυμπανοκρουσίες η κατασκευή του, δεν περίμενε κανείς ότι περίπου 12 χρόνια μετά, το κτήριο θα έμοιαζε με «σκιά».

Ένα κτήριο φάντασμα που στοίχειωσε την περιοχή.

Μήπως είναι καιρός να … «στοιχειώσει» και τις συνειδήσεις των υπευθύνων, ειδικά στο υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, ώστε να πράξουν κάτι Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ