2013-10-29 20:47:06
Φωτογραφία για Ανατροπή δεδομένων για τις αυτοκτονίες - Η συντριπτική πλειοψηφία δεν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε πανελλαδικό, προέκυψαν στην εκπομπή ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ της Τηλεόρασης CRETA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρία Τριγώνη, από την αρχή του 2013, έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο 27 άνθρωποι που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν, ωστόσο μόνο οι δύο προχώρησαν στην απόπειρα για οικονομικούς λόγους.

Η περισσότεροι είχαν άλλα κίνητρα. Προβλήματα με συντρόφους/συζύγους , αλκοολισμός, ψυχικές παθήσεις κ.α.

Εξάλλου, μιλώντας στις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ο ψυχίατρος Ηλίας Γραμματικόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι αναφορές για 4000 αυτοκτονίες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

"Τα τελευταία επίσημα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας αφορούν το 2011. Σύμφωνα με αυτά οι αυτοκτονίες εκείνο το έτος ήταν περίπου 450".

Η Κρήτη πάντως έχει υψηλούς δείκτες στις αυτοχειρίες. Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στο γεγονός πως οι Κρητικοί έχουν πιο άμεση πρόσβαση στα όπλα, χρησιμοποιώντας έτσι έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να κόψουν το νήμα της ζωής τους.

Σε άλλες περιοχές, γίνεται χρήση φαρμάκων και ουσιών και έτσι πολλοί θάνατοι αποφεύγονται.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ