2013-10-30 10:13:45
Φωτογραφία για Πάτρα: Αυτή την Κυριακή ανοίγουν επίσημα τα καταστήματα - Αποφασισμένοι να μην ενδώσουν οι έμποροι
Αποφασισμένοι να καταργήσουν στην πράξη από την πρώτη στιγμή, το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή εμφανίζονται οι περισσότεροι έμποροι στην Πάτρα. Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας είναι την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου να μην ανοίξει κανένα κατάστημα και ο Πρόεδρος Γιώργος Ρώρος τονίζει ότι οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει ότι θα είναι κλειστοί.

Ωστόσο ενδεχομένως να υπάρξει διαφοροποίηση από πολυκαταστήματα.

Στην απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έχουν αντιταχθεί και εμποροϋπάλληλοι, που προχωρούν σε απεργία την Κυριακή.

Εκπρόσωποι του Εμπορικού Κόσμου της Πάτρας επανειλημμένα έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι η διεύρυνση της λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν προσφέρει τίποτα στην οικονομία, καθώς αυτό που λείπει από τους καταναλωτές είναι το χρήμα και όχι ο χρόνος.

Την ίδια ώρα οι έμποροι ευελπιστούν σε τόνωση της αγοραστικής κίνησης μέσω των προσφορών που ξεκινούν την Παρασκευή και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.


Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και τις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Aχαΐας σε ανακοίνωσή του για την απεργία της Κυριακής 3 Νοεμβρίου αλλά και για την απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου επισημαίνει:

Η απεργία στις 6 Νοέμβρη, όπως και η απεργία των εργαζομένων στο Εμπόριο την Κυριακή 3 Νοέμβρη που θέλει η εργοδοσία να λειτουργήσουν καταστήματα, να είναι κινητοποιήσεις που θα σηματοδοτήσουν νέες εξελίξεις.

Να δώσουν το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές αλλά όχι ανυπέρβλητες. Για να ανασάνουμε σήμερα, χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας!

Οι επιχειρήσεις χωρίς εμάς δεν λειτουργούν!

Να πιστέψουμε στη δύναμή μας και το δίκιο μας!

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Στο αντιλαϊκό μπλοκο κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιπαραθέτουμε την Κοινωνική Συμμαχία (εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, φοιτητών, φτωχών αγροτών), που είναι ικανή να αντιπαλέψει με συνέπεια κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, αλλά και κάθε άλλου μέτρου που μας εξαθλιωνει.

Είναι ικανή να δώσει όλες τις δυνάμεις απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο".

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με τον Ν. 4177/2013.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η 3η Νοεμβρίου, είναι η πρώτη Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά μετά το 1908 οπότε καθιερώθηκε στην Ελλάδα η κυριακάτικη αργία.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ αναφέρει επίσης ότι η απεργία δεν γίνεται μόνο για τη διατήρηση της αργίας την Κυριακή, αλλά και για την επαναφορά όλων των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ