2013-10-30 18:49:05
Φωτογραφία για «Εκπαιδευτικές κινηματογραφικές προβολές από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α» στο δήμο Αχαρνών
Η ΔΗ.Κ.ΕΑ. σε συνεργασία με το τμήμα φωτογραφίας διοργανώνει και για την νέα χρονιά κινηματογραφικές προβολές με σκοπό την εκπαίδευση σχετικά με την φωτογραφία μέσα από ταινίες.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 στις 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 και Μπόσδα), θα γίνει η προβολή της ταινίας «Σινεμά, ο Παράδεισος»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ταινία "Σινεμά, ο Παράδεισος", πρόκειται για ένα ποίημα συνοδευομένη από την καταπληκτική μουσική του Ennio Morricone. Μέσα από τη ζωή ενός αγοριού παθιασμένου με τον κινηματογράφο, ο σκηνοθέτης περιγράφει τη σημασία της 7ης Τέχνης για την κουλτούρα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από την απλή καθημερινότητα της. Οι άνθρωποι αυτοί κλαίνε, γελάνε, διαπλάθουν την προσωπικότητα τους και ζουν μέσα από την πραγματικότητα του κινηματογράφου, ξεχνώντας σοβαρά κοινωνικοπολιτικά προβλήματα μιας χώρας που τότε συνέρχεται από τον πόλεμο
. Τα πράγματα όπως είναι φυσικό αλλάζουν, καθώς επέρχεται η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη του 20ου αιώνα και μαζί της αλλάζουν και οι άνθρωποι. Όπως είναι φυσικό "το Σινεμά ο Παράδεισος" μπαίνει στα αζήτητα και μαζί του οι αναμνήσεις των ανθρώπων που ονειρευτήκαν μέσα από τα μάτια του John Wayne και της Rita Hayworth. Η ταινία αφηγείται με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ιστορία ενός ολόκληρου χωριού στη Σικελία. Μία ζωή που εξελίσσεται γύρω από μία κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την οθόνη της οποίας οι κάτοικοι ζουν τα όνειρά τους και εμπνέονται από τους bigger than life ήρωες. Ο κεντρικός ήρωας είναι ο μικρός Salvatore, ο οποίος, ορφανός από πατέρα και παραμελημένος από την οικογένειά του, βρίσκει την στοργή στο πρόσωπο του μηχανικού προβολής του κινηματογράφου, Alfredo. Ο Alfredo σταδιακά του μαθαίνει την δουλειά κυρίαρχα όμως τον μυεί με το πιο τελετουργικό τρόπο στη μαγεία της μεγάλης οθόνης. Ο Salvatore χτίζει μία ισχυρή σχέση με την πατρική φιγούρα του Alfredo και μετά από το ατύχημα του τελευταίου, αναλαμβάνει το πόστο του εξ ολοκλήρου, κάτι που αρχικά μοιάζει με εκπλήρωση ενός ονείρου του μικρού Salvatore στη συνέχεια όμως αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απλώς το πρώτο βήμα προς την ολοκλήρωση της ουσιαστικής σχέσης του με τον κινηματογράφο. Ο Salvatore μεγαλώνει, ωριμάζει, ερωτεύεται, πονά και πάντα το καταφύγιό του παραμένει αυτός ο μικρός θάλαμος στο Cinema Paradiso.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ