2013-10-30 18:47:03
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ...
Ευτυχισμένος που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπάγερν στο μπάσκετ και όχι στο ποδόσφαιρο δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού (31/10) αγώνα στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, χαρακτήρισε καλή ομάδα τους βαυαρούς και δύσκολο το έργο της ομάδας του, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να είναι στην δωδεκάδα ο Μπρέντ Πέτγουεϊ, που ξεπερνάει σε γρήγορους ρυθμούς τη θλάση που τον ταλαιπωρεί. Παράλληλα, προανήγγειλε την επιστροφή του Μίρζα Μπέγκιτς στην αποστολή.

«Μετά το ταξίδι στην Τουρκία και τη σημαντική μας νίκη εκεί, έχουμε το τρίτο παιχνίδι στη σειρά με τη Μπάγερν. Είναι αήττητη και αυτό δείχνει τη σημασία του αγώνα. Πέρα από κάποια συγκεκριμένη αγωνιστική αξία έχουν δυνατά πνευματικά χαρακτηριστικά. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι αύριο. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και δεν υποτιμούμε κανέναν. Ελπίζω και ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν είναι εύκολο», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πρόσθεσε:


«Παίζουν με μεγάλη ενέργεια, έχουν πολύ καλό και έμπειρο προπονητή. Τους αρέσει να τρέχουν στον αιφνιδιασμό και στην άμυνα προσπαθεί να βγάλει εκτός πλάνου κάποιους παίκτες. Νιώθω ότι γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Έχουμε κάνει δυνατές προπονήσεις, ο Μπέγκτις είναι διαθέσιμος αλλά όχι απόλυτα έτοιμος. Δυστυχώς τραυματίστηκε ο Πέτγουεϊ. Παρουσιάζει ραγδαία βελτίωση. Θα δοκιμάσει αύριο το πρωί κι αν το σώμα του ανταποκριθεί ίσως να είναι στη δωδεκάδα»

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού, απάντησε σε ερωτήσεις για:

-την αξία της Μπάγερν και αν όντως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα λόγω της «βαριάς» της φανέλας στο ποδόσφαιρο.

«Παίζει ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ με αυτόν του ποδοσφαίρου. Ευτυχώς εμείς παίζουμε μπάσκετ γιατί στο ποδόσφαιρο θα είχαμε πρόβλημα. Είναι μία καλή ομάδα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Έχει κοινή διοίκηση σε όλα τα αθλήματα και αυτό της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα. Το μπάτζετ είναι κοντά στα 16 εκ. και συνεχώς αυξάνεται βάση πλάνου. Η αίσθησή μου είναι ότι σε μερικά χρόνια θα είναι υπολογίσιμη για τίτλο στην Ευρωλίγκα. Έχουνε μεγάλη οργάνωση. Θα πρέπει να σεβόμαστε μία ομάδα που νίκησε εύκολα τη Σιένα και νικά συνέχεια στο πρωτάθλημά της. Έχει τους καλύτερους διεθνείς γερμανούς και τους καλύτερους αμερικανούς που έχουν περάσει από τη λίγκα. Ο Ντιλέινι είναι πολύ εκρηκτικός και της δίνει μεγάλη δύναμη».

-τη δύναμη της Μπάγερν στα ριμπάουντ αν δεν παίξει και ο Πέτγουεϊ: :

«Η στατιστική πολλές φορές δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Και εμείς είμαστε πιο εύστοχοι άρα τα διεκδικούμενα ριμπάουντ, λογικά θα είναι λιγότερα. Έχει μεγάλα κορμιά και πολλούς αθλητικούς παίκτες, αλλά νιώθω ότι έχουμε καλούς ριμπάουντερ. Προσπαθούμε να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτό τον τομέα και τους περιφερειακούς. Ο Περπέρογλου και ο Λοτζέσκι βοηθούν. Οι ψηλοί μας έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τα σουτ και αυτό στο ροτέισον είναι πολύ σημαντικό.

-την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο του ματς με τη Γαλατά και αν τον εξέπληξε η γρήγορη προσαρμογή των παικτών:

«Σας είχα πει ότι εκτός έδρας υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση και συγκέντρωση. Όταν παίζεις σε ένα τόσο φανατικό κοινό που δεν ακούς δίπλα σου, ο ένας χρειάζεται τον άλλον και αυτό αποτυπώθηκε στον τρόπο που παίξαμε Πασάραμε σωστά και είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά. Κάποιοι έκαναν ανάλυση και είπαν ότι στο 3ο δεκάλεπτο δεν παίξαμε καλά αλλά είναι φυσιολογικό και θα συνεχιστεί, Όπως βλέπω την ομάδα στην προπόνηση θα είμαστε άμεσα καλύτεροι. Είμαστε σε καλό επίπεδο και συνεχώς θα βελτιωνόμαστε. Η Μπάγερν μπορεί να μας βάλει περισσότερα προβλήματα στην περιφέρεια γιατί έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να μαρκάρουν καλά.

Ένας παράγοντας για τη καλή μας εικόνα πάντως είναι ότι ο προπονητής είναι ίδιος με πέρυσι. Νομίζω ότι ξέρω καλύτερα το ρόστερ και κάνω λιγότερα λάθη. Οι διεθνείς δεν ήταν σε καλή κατάσταση αλλά τώρα είναι εντάξει. Οι Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Χριστοδούλου είναι ευτυχισμένοι που παίζουν εδώ και βοηθάνε Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα προσαρμοστούν γρήγορα οι ξένοι. Ίσως να είχα αν παίρναμε παίκτη από το ΝΒΑ. Ήμουν απόλυτα σίγουρος για την επιλογή τους σε όλα τα επίπεδα. Ο Ολυμπιακός τους προσφέρει ένα περιβάλλον ομαδικότητας και αυτό τους βοηθάει»

-την επιθετική συνεισφορά των ψηλών:

«Με τον τρόπο που παίζουμε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει φθορά με τα φάουλ και αν λάβουμε υπόψη ότι έλλειπε και ο Μπέγκιτς είναι λογικό. Δεν είναι εγωιστές για να προφυλάσσουν τον εαυτό τους και κάνουν φάουλ θυσιάζοντας τον χρόνο συμμετοχής. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν για παράδειγμα ο Ντάνστον παίξει λιγότερο χρόνο αλλά χωρίς πρόβλημα με φάουλ θα αποδώσει καλύτερα και στην επίθεση»

-αν ο πρόωρος ημιτελικός κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό αλλάζει το πλάνο της σεζόν:

«Αν είμαστε υγιής θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Μέχρι τότε θα είμαστε πολύ καλύτεροι όσο και αν μιλάμε για ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών λόγω του ότι είναι εκτός έδρας. Δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό το ματς και πως είναι δυνατόν άλλωστε από τη στιγμή που έχουμε παιχνίδι Ευρωλίγκας»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ