2013-10-31 01:42:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου «707 Καρκινικές Φράσεις: ...ένα παιχνίδι λέξεων…»
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Σταμπολίτη: «707 Καρκινικές Φράσεις: ...ένα παιχνίδι λέξεων…» την Κυριακή 3.11.13, ώρα 7:07 μ.μ.

Θα μιλήσουν οι:

• Εύα Αθανασοπούλου, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός - συγγραφέας

• Τζίμης Πολίτης, ερασιτέχνης ηθοποιός – παρουσιαστής

• Νικόλας Μάντζαρης, συγγραφέας της εισαγωγής του βιβλίου και

• η συγγραφέας, Σοφία Σταμπολίτη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο

• Πέτρος Ψωμάς, εκπαιδευτικός - συγγραφέας

Το βιβλίο περιέχει 707 πρωτότυπες καρκινικές φράσεις της Σοφίας Σταμπολίτη. Φράσεις δηλαδή που διαβάζονται και προς τις δύο κατευθύνσεις (από αριστερά προς τα δεξιά και από δεξιά προς τα αριστερά) π.χ. ΣΕ ΛΙΒΑΔΙ ΕΙΔΑ ΒΙΛΕΣ. Έχουν πάρει το όνομά τους από τον κάβουρα ("καρκίνος" στα αρχαία ελληνικά) λόγω του "ανάποδου" τρόπου με τον οποίο κινείται.

Οι καρκινικές φράσεις και λέξεις του βιβλίου έχουν ταξινομηθεί σε 8 θεματικές κατηγορίες
. Ανάμεσά τους θα βρείτε κάποιες που θα σας εκπλήξουν, άλλες που θα σας κάνουν να γελάσετε, άλλες "προφανείς" που όμως θα απορήσετε γιατί δεν τις σκεφτήκατε ποτέ, κάποιες με ύφος ποιητικό και άλλες αινιγματικές και μυστηριώδεις. Στον πρόλογο η συγγραφέας εξηγεί πώς ξεκίνησε να γράφει καρκινικές φράσεις, ενώ στην Εισαγωγή του Νικόλα Μάντζαρη ο αναγνώστης κάνει μια περιήγηση στον κόσμο και την ιστορία της καρκινικής γραφής.

Το βιβλίο εικονογραφείται με σκίτσα που έχουν σχεδιάσει η Σοφία Τζήμα και συμμετέχοντες στο διαγωνισμό σκίτσου που διοργανώθηκε από το Μικρό Πολυτεχνείο.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το «Πλήρωμα 94» στην «Κυψέλη» (Παναχαϊκού 4-6, Πάτρα).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ