2013-10-31 11:28:06
Φωτογραφία για Πληγές άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ η κριτική Γλέζου
Με την τακτική «μπόρα είναι θα περάσει» προσπάθησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει το θέμα, που δημιουργήθηκε με τις επικριτικές δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος επισήμανε ότι... το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πειστική απάντηση για το πού θα βρει τα λεφτά για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε σχεδόν η παραμικρή αντίδραση από την Κουμουνδούρου, ούτε φυσικά με επίσημη ανακοίνωση, αλλά ουσιαστικά ούτε καν με ανεπίσημο σχόλιο, μαρτυρά την αμηχανία τουλάχιστον που επικράτησε στην ηγεσία για το νέο κρούσμα εσωκομματικής αμφισβήτησης. Είχαν προηγηθεί οι παρεμβάσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είχε ζητήσει να παραμείνει σε ριζοσπαστική τροχιά ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην περιμένει να πέσει η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο.

Η δυσφορία πάντως είναι εμφανής, καθώς μόλις την περασμένη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τους βουλευτές του κόμματος να μην προχωρούν σε διαφοροποιήσεις γιατί έτσι πλήττουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου
. Η απόρριψη ουσιαστικά της προεδρικής σύστασης από τον κ. Γλέζο και μάλιστα μία ημέρα μετά τη διατύπωσή της διέλυσε και τις όποιες ψευδαισθήσεις έχει η ηγετική ομάδα περί απολύτου ελέγχου των βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Ο κ. Γλέζος άλλωστε έστειλε και ένα ακόμη σαφές μήνυμα: Εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αρχηγικό κόμμα, δίνοντας έτσι συνέχεια στην άτυπη σύγκρουσή του με την Κουμουνδούρου εξαιτίας της επιλογής του να απέχει από την ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Η στάση του είχε εμμέσως αποδοκιμαστεί τότε από την ηγεσία με αποτέλεσμα ο κ. Γλέζος να μιλήσει για προσπάθεια μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε… «μαντρί».

Ταυτόχρονα φαίνεται να ανοίγουν σαν βεντάλια κι άλλα θέματα, που φέρνουν την ηγεσία μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα. Αυτό των συμμαχιών και εκείνο του εκλογικού νόμου.

Ο κ. Γλέζος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Η άποψη αυτή απορρίφθηκε εμμέσως από τον εκπρόσωπο τύπου Πάνο Σκουρλέτη, βρίσκει όμως μάλλον σύμφωνα άλλα στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης.

Επιπλέον θέμα δημιουργείται με το μπόνους των 50 εδρών, μετά την πρόταση της ΔΗΜΑΡ να καταργηθεί αυτή η πρόβλεψη στο εκλογικό σύστημα. Ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί το μπόνους εάν βγει πρώτο κόμμα, αφού το θεωρεί κάλπικο, όμως η ηγετική ομάδα δεν έχει παρόμοια προσέγγιση. Από την Κουμουνδούρου λένε ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι αποσπασματική, αλλά ουσιαστικά αποφεύγουν να πάρουν θέση, καθώς η προοπτική να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τα δεδομένα για τον εκλογικό νόμο.

Πρώτο Θέμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ