2012-04-12 08:59:04
Φωτογραφία για Κεφάλαιο Λαθρομετανάστευση: εικόνες από την Αλεξανδρούπολη
Φωτογραφίες από τον Σταθμό του ΟΣΕ της Αλεξανδρούπολης. Δείτε παρακάτω Μ. Τετάρτη, Ώρα 15:10

Εδώ και περίπου για δυο χρόνια από τότε που έγινε εντελώς ανεξέλεγκτη η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από τον Έβρο,καθημερινά για μας που ζούμε στον Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη, αντικρίζουμε εικόνες που μας πληγώνουν και συγχρόνως μας προβληματίζει η αδιαφορία για τη λύση του προβλήματος από τους υπεύθυνους.

Οι κάτοικοι της Αθήνας,αλλά και της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας που καταλήγουν οι άνθρωποι αυτοί καλά είναι να γνωρίζουν πως γίνεται και γεμίζουν οι πόλεις τους από παράνομους μετανάστες που φθάνουν στον τόπο μας από κάθε γωνιά του πλανήτη όσο μακρινή και αν είναι.

Σήμερα είχε ανθρώπους από την Αφρική( Ερυθραία,Νιγηρία,Σουδάν,Σομαλία κ.τ.λ) αλλά και από τη Καραϊβική(Άγιο Δομίνικο,Σιέρα Λεόνε κ.τ.λ) ,αλλα΄και Ιρακινούς ,Σύριους, Αφγανούς και από το Μπαγκλαντές.


Όλοι τους φθάνουν στην Κωνσταντινούπολη.οι περισσότεροι αεροπορικώς και προωθούνται από Τουρκικά κυκλώματα που εισπράττουν τεράστια ποσά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και από κει από κατάλληλα σημεία στην Ελλάδα.

Εκεί με τις ευλογίες της FRONTEX,της Ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των συνόρων παραδίνονται (τους ψάχνουν στην κυριολεξία), στους συνοριοφύλακες από τους οποίους με τα στοιχεία που δηλώνουν που τις περισσότερες φορές είναι αναληθή παίρνουν ένα χαρτί που τους επιτρέπει για ένα μήνα να παραμείνουν στην Ελλάδα και να ...αναζητήσουν τρόπους να την εγκαταλείψουν.

Με αυτό το χαρτί πηγαίνουν στο σταθμό του ΟΣΕ ή στο ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης και αφού πολλές φορές δεν πληρώνουν ούτε το εισιτήριο, καταλήγουν στην Αθήνα όπου και εγκλωβίζονται παραμένοντας στην Ελλάδα.

Στην Κωνσταντινούπολη μια πόλη με 18 εκατομμυρίων κατοίκους δεν υπάρχει ίχνος λαθρομετανάστη.

Στο δρομολόγιο που τραβήξαμε τις φωτογραφίες ήταν περίπου 300 λαθρομετανάστες,ενώ έχει και δεύτερο δρομολόγιο το βράδυ.

http://farofylakes.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mηδενική Ανοχή
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mηδενική Ανοχή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ