2012-04-12 09:51:32
Φωτογραφία για Νηστίσιμη συνταγή για τη Μεγάλη Πέμπτη
Πεινάτε; Σας προτείνουμε τη συνταγή της ημέρας Υλικά

300γρ. ρεβίθια

1/4κ.γ σόδα

Αλάτι-πιπέρι

100γρ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο καρότο σε λεπτές ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο

1-2κ.γ μπούκοβο

300γρ. ζωμό λαχανικών(μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο)

χυμό από 2 πορτοκάλια

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες

2-3 φύλλα δάφνης

1κ.σ πελτέ από λιαστή ντομάτα

2κ.σ μουστάρδα Dijon

χυμό από 2 λεμόνια

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εφαρμογή

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό από το βράδυ.

Στραγγίζουμε την επόμενη μέρα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη σόδα να βράσουν για μισή ώρα, στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.


Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε το σέλερι, το καρότο, το πράσο, το σκόρδο, το μπούκοβο, τα φύλλα δάφνης, το πελτέ και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τα υλικά σε μια γάστρα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C αρχικά και μόλις πάρουν βράση κατεβάζουμε το φούρνο στους 1200 C για 4-5 ώρες, μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια.

Τα τελευταία 5 λεπτά τα βγάζουμε προσθέτουμε τα αρωματικά, το ξύσμα πορτοκάλι και τη μουστάρδα ανακατεμένη με το χυμό, αναταράσσουμε να πάει παντού και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για την υπόλοιπη ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο περιχύνουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Who is Who

Ανήσυχος chef, ο Ανδρέας Λαγός πιστεύει πως υλικά αγνά, ποιοτικά και προσιτά μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι μοναδικό, δίνοντας την αληθινή διάσταση στην έννοια "gourmet". Εκτός από την παρουσία του σε γνωστά περιοδικά μαγειρικής και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, δημιούργησε ένα διαφορετικό "εστιατόριο" και ένα ιδιαίτερο "περιβάλλον σεμιναρίων" ονόματι NOMAD, που περιπλανιούνται και παραβρίσκονται σε διάφορα σπίτια: ο Ανδρέας και η ομάδα του, οι Co-NOMADs, προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους λάτρεις της γαστρονομίας, και δεν είναι παρά μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση στο private dining. «Με τον τρόπο αυτό ακολουθώ το πιάτο μου μέχρι το τραπέζι και επικοινωνώ με τους ανθρώπους που το απολαμβάνουν, ακούγοντας τις απόψεις και τα σχόλιά τους. Θεωρώ ότι το ωραιότερο κομπλιμέντο για έναν μάγειρα είναι να του λένε: «Το φαγητό σου μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια!» γράφει ο Ανδρέας στο site του, και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

Μέχρι να επανέλθουμε με περισσότερα για την φιλοσοφία του Ανδρέα στην κουζίνα αλλά και πολύτιμα tips & tricks, μπορείτε να μπείτε στο site του και να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα κάνοντας κλικ εδώ www.andreaslagos.com.
Queen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ