2013-11-26 20:04:42
Φωτογραφία για Είναι γεγονός: Στην Ελλάδα το κέντρο ερευνών της Nokia - Θα απασχολήσει άμεσα 150 Έλληνες μηχανικούς
Είναι γεγονός: Στην Ελλάδα εγκαθίσταται και θα λειτουργήσει πρότυπο κέντρο ερευνών η Nokia, όπως ανακοινώθηκε επισήμως σε εκδήλωση της εταιρείας, στην οποία παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης. Χαρακτηριστικό της σημασίας της επένδυσης είναι ότι εταιρεία-κολοσσός σε διεθνές επίπεδο θα απασχολήσει άμεσα 150 Έλληνες μηχανικούς.

Προηγουμένως σήμερα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε προαναγγείλει ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει ανακοίνωση για την επένδυση ενός ξένου μεγάλου κολοσσού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής κ. Μ.Σουλτς.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σημερινή εξέλιξη. Τον προηγούμενο Απρίλιο, είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ενημερωθούμε από τα στελέχη της Nokia για την επέκταση του Κέντρου Ανάπτυξης και Έρευνας της εταιρίας. Σήμερα, αυτό γίνεται πράξη. Το Κέντρο Ανάπτυξης και Έρευνας της NSN στην Ελλάδα επεκτείνεται, μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και δημιουργώντας -σε πρώτη φάση- 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες Μηχανικούς.


Έτσι, το Κέντρο θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην παραγωγή προϊόντων και εφαρμογών, για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο» ανέφερε στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «η επέκταση του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της NSN, είναι τριπλά σημαντική.

-Πρώτον, διότι γίνεται τώρα, μέσα στην κρίση.

-Δεύτερον, διότι αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.

-Και τρίτον, διότι εκτελείται από μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρία σε διεθνές επίπεδο».

Όπως επίσης ανέφερε o κ. Χατζηδάκης, «εκτός των άλλων, λοιπόν, αυτή η επένδυση αποτελεί και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα, με χειροπιαστό αποτέλεσμα. Στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα έχει αλλάξει και προσφέρει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον σε όλους όσοι επενδύουν στις προοπτικές της. Στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα - είμαστε άλλωστε 10οι διεθνώς, ως προς τη διαθεσιμότητα καταρτισμένων μηχανικών και σχετικών επιστημόνων. Στέλνει το μήνυμα, τέλος, πως η Ελλάδα θέλει και μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο - να στραφεί στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία».

«Εκτιμώ ότι η σημερινή εκδήλωση εκπέμπει από μόνη της ισχυρά και πολύπλευρα μηνύματα. Είναι, παράλληλα, μια μοναδική ευκαιρία να εξάγουμε όλοι μας χρήσιμα και δημιουργικά συμπεράσματα. Πάνω απ’ όλα όμως, όλοι νιώθουμε την ικανοποίηση της δημιουργίας καθώς εδώ και ένα διάστημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας, ο συνάδελφός μου Κωστής Χατζηδάκης και εγώ, εργαστήκαμε συστηματικά για να υλοποιηθεί αυτή η επενδυτική πρωτοβουλία της Nokia και σήμερα γευόμαστε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης κατά την τελετή εγκαινίων του κέντρου της Nokia στην Ελλάδα, στο οποίο θα απασχοληθούν άμεσα 150 Έλληνες μηχανικοί.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε: «Η απόφαση της Nokia Solutions and Networks να επενδύσει στους νέους της χώρας μας, στελεχώνοντας το πρότυπο ερευνητικό κέντρο της με νέους επιστήμονες, αποτελεί μια κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού. Συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τις ικανότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Για την ποιότητα και τις τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας».

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης ότι η ενέργεια αυτή στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να σκεφτεί και να πράξει με μεγαλύτερη διορατικότητα. «Να απεγκλωβιστεί από την ασφυκτική και αδιέξοδη λογική της καθημερινής και ευκαιριακής διαχείρισης, επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας. Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της. Επενδύοντας στους νέους της» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε ακόμα πρόκληση που συνιστά για την πολιτεία «να σκεφτούμε για μια ακόμη φορά τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές για την τόνωση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας» και επισήμανε ότι γι’ αυτή την δράση εργάστηκαν εντατικά οι υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς η πρόσληψη των νέων σε αυτή τη νέα δομή της «Nokia Solutions and Networks» έγινε μέσα από ένα πρόγραμμα απασχόλησης με την αξιοποίηση, για πρώτη φορά, του κοινοτικού Κανονισμού 800/2008.

Όπως ακόμη είπε η συγκεκριμένη δράση του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Εργασίας θα αποτελέσει πρότυπο σχεδιασμού και εφαρμογής παρεμβάσεων την επόμενη περίοδο, καθώς υπήρξε ένα πρόγραμμα με τεράστια ανταπόκριση των επιχειρήσεων, αφού καλύφθηκε το 100% των προσφερόμενων θέσεων.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ