2012-04-13 14:23:04
Φωτογραφία για Πώς να διακοσμήσετε το Πασχαλινό τραπέζι!
Την ημέρα του Πάσχα όλοι οι έλληνες διασκεδάζουν, τρώνε και μαζεύονται παρέες και συγγενείς σε ένα σπίτι.

Μιας και είναι άνοιξη μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ανοιξιάτικη και πασχαλινή ατμόσφαιρα στο τραπέζι μας!

Οι συνταγές είναι γνωστές και μη εξαιρετέες, η διακόσμηση όμως του τραπεζιού μπορεί να είναι ξεχωριστή και να δώσει «προσωπικότητα» στο γιορτινό τραπέζι!

Μην παραλείψετε να βάλετε ένα βάζο στο στρωμένο τραπέζι σας, με πολλά λουλούδια. Μπήκε η άνοιξη και τα λουλούδια μας φτιάχνουν πάντα τη διάθεση!

Σχηματίστε κατά μήκος του τραπεζιού μια πασχαλινή γιρλάντα που μπορεί να είναι φτιαγμένη από πασχαλινά βαμμένα αυγά, κεριά σε διαφορετικό ύψος ή βότσαλα που πάνω τους με μαρκαδόρο ή τέμπερα θα έχετε ... ζωγραφίσει τις ευχές σας ή ακόμα και μια σειρά από μικρά ποτηράκια-βαζάκια που κάθε ένα θα φιλοξενεί από ένα ανοιξιάτικο λουλούδι. Στο ίδιο ακριβώς στυλ μπορείτε να δημιουργήσετε και "μινιατούρες" αυτών των διακοσμήσεων, αν η γιρλάντα δεν χωρά στο τραπέζι σας τοποθετώντας από ένα αυγό, βότσαλο, κερί ή βαζάκι στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σας, συνδυασμένο με μια γιορτινή πετσέτα.


Αντικαταστήστε την κλασσική πιατέλα για τα αυγά στο τραπέζι σας, με ένα ιδιαίτερο καλάθι ή ένα ...ψάθινο καπέλο! Επιλέξτε ένα σε φυσική απόχρωση, ντύστε το εσωτερικό του με διάφανη πλαστική μεμβράνη και γεμίστε το με αυγά, μαζί με μερικά λουλούδια ή πρασινάδα.

Είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή και πρωτότυπη ιδέα, ειδικά αν το γιορτινό σας τραπέζι θα στρωθεί στον εξωτερικό χώρο της αυλής ή του μπαλκονιού. Αντίστοιχες συνθέσεις, αν σας αρέσει η ιδέα, μπορείτε να δημιουργήσετε και για να στολίσετε πασχαλινά οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού χρησιμοποιώντας τέτοια καπέλα ή καλάθια γεμάτα κουλουράκια, ή σοκολατένια σε πασχαλινά σχήματα.

Ακόμα μια ιδέα είναι μια σύνθεση με κεριά. Σε έναν μεγάλο στρογγυλό ή μακρόστενο δίσκο (κατά προτίμηση μονόχρωμο), βάλτε στη μέση ένα ή δύο μεγάλα χοντρά κυλινδρικά κεριά. Γύρω γύρω στολίστε με κάστανα, βελανίδια, καρύδια, πασχαλινά αυγουλάκια, πλαστικά κοτοπουλάκια και ότι άλλο σκεφτείτε.

Τοποθετήστε προσεχτικά τα σερβίτσια με τη σειρά που θα χρησιμοποιηθούν. Βάλτε ένα μεγάλο πιάτο για το κυρίως φαγητό κι επάνω σ’ αυτό βάλτε το βαθύ πιάτο ή το μπολ για τη μαγειρίτσα. Πολύ πρακτικά και παράλληλα πολύ διακοσμητικά είναι τα πιάτα σουπλά. Στολίζουν το τραπέζι και παράλληλα το προστατεύουν από τα ζεστά φαγητά. Το πιάτο της σαλάτας μπαίνει επάνω από τις μύτες των πιρουνιών, στα αριστερά του πιάτου. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό τσουρέκι στεφανάκι με το αυγό μέσα σε κάθε πιάτο ή να δέσετε 2 πασχαλινά κουλουράκια με μια κόκκινη ή ροζ κορδέλα για να στολίσετε τα πιάτα.

Τα μαχαίρια μπαίνουν δεξιά και τα πιρούνια αριστερά. Το κουτάλι της σούπας θα το βάλετε δεξιά πριν από το μαχαίρι. Δέστε τα με απλές χρωματιστές κορδέλες για να δώσετε χρώμα στο τραπέζι.

Τα ποτήρια μπαίνουν δεξιά επάνω από τις μύτες των μαχαιριών. Μην φοβηθείτε τους συνδυασμούς. Τοποθετήστε διαφορετικά ποτήρια σε ύψος και σε μέγεθος, ακόμη και σε χρώμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε πολύχρωμες πετσέτες μέσα σε διάφανα ψηλά ποτήρια του κρασιού που δίνουν ύψος και ύφος στο τραπέζι.

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: ”Επιλογή χρωματικής παλέτας”.

Το θέμα είναι γνωστό- “Πάσχα” . Μην μείνεις όμως στο λευκά και τα κόκκινα. Όλα τα παστέλ χρώματα της Άνοιξης, είναι εκεί και σε περιμένουν. Γαλάζια, μωβ, κίτρινα, ροζ και ανοιχτά πράσινα, θα πρωτοτυπήσουν στο γιορτινό σου τραπέζι.

Επέλεξε από αυτά το αγαπημένο σου για τη βάση του τραπεζιού, για ένα τραπεζομάντηλο ενδεχομένως και έπειτα κάνε μικρές γιορτινές αντιθέσεις με τα σουπλά, τις χαρτοπετσέτες και τα σερβίτσια.

Βήμα 2: “Το κεντρικό στοιχείο”.

Η πιο safe επιλογή, είναι αυτή που περιλαμβάνει φρέσκα λουλούδια, συν κάτι ακόμη, που σχετίζεται με το πνεύμα των ημερών. Η φαντασία σου όμως και οι αμέτρητες λύσεις της αγοράς, μπορούν να δημιουργήσουν πολύ περισσότερα.

Βήμα 3: “Μικρές εκπλήξεις”.

Μας αρέσει να μας κακομαθαίνουν και το Πάσχα δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι υπέροχο να απολαμβάνεις ιδιαίτερης προσοχής, γι ‘ αυτό και εσύ πρέπει να μεριμνήσεις στο γιορτινό σου τραπέζι, για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Στο μέρος του τραπεζιού, που προορίζεται για τον κάθε καλεσμένο, ανάλογα πάντα με τη διακόσμηση, άφησε μία μικρή έκπληξη ή έστω κάτι συμβολικό, που αφορά αποκλειστικά αυτόν που βρίσκεται μπροστά του.

Με πολλή φαντασία και απλά και οικονομικά υλικά, σίγουρα θα έχετε πρωτοτυπήσει κατά πολύ στις φετινές πασχαλινές σας υποχρεώσεις!

Καλό Πάσχα!!

petitemaisonblog.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ