2012-04-14 01:24:06
Φωτογραφία για Τα λιβάδια με τις πορτοκαλί παπαρούνες στην Καλιφόρνια
Φανταστείτε ένα λιβάδιγεμάτο ανθισμένες παπαρούνες με έντονο πορτοκαλίχρώμα. Φανταστείτε ακόμη μια ηλιόλουστημέρα που τα λουλούδια θα είναι ολάνοιχτα κι εσείς θα περπατάτε μέσα σ' αυτό το φανταστικό τοπίο. Δεν θα ήταν υπέροχο;

Αυτό το τοπίο υπάρχει στον πλανήτημας και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Στην έρημο Mojave, στην κοιλάδατης Αντιλόπης, υπάρχει ένα πάρκο, το οποίο είναι προστατευόμενηπεριοχή.Κάθε Άνοιξη,κατά τη διάρκεια των μηνών Φεβρουαρίου - Μαΐου το πάρκο ζωντανεύειαπό τις παπαρούνες της Καλιφόρνια, που ανθίζουν. Τα λουλούδια αυτά ονομάζονται poppiesκι έχουν ένα υπέροχο πορτοκαλί χρώμα.

Οι παπαρούνεςδεν είναι το μόνο λουλούδι που ανθίζει στο πάρκο. Μωβτριφύλλι, λούπινο, λασθένια και μαργαρίτεςπροσθέτουν τη δική τους πινελιά σε έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής γεμάτο με σχέδια, χρώματα και αρώματα.

Η Eschscholzia californica, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της παπαρούνας της Καλιφόρνια είναι ενδημικόλουλούδι στις ΗΠΑ και είναι επίσης το εθνικόλουλούδι της Καλιφόρνια.

Το πάρκο, εκτάσεως 1.745 στρεμμάτων, βρίσκεται σε υψόμετρο790-910 μέτρων. Προστατεύεταιαπό ανθρώπινες παρεμβάσεις και στις πλαγιέςδεν επιτρέπεται η βόσκηση ζώων (προβάτων, βοοειδών κ.ά.).

Αποτελεί αγαπημένο προορισμόγια τους λάτρεις της φύσης και για τους φωτογράφουςαπ' όλο τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν να περπατήσουν στο πάρκο σε μονοπάτια, μήκους 11 χλμ. που υπάρχουν γι΄αυτό το σκοπό.
schizas.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ιστορίες για ... αγρίους!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ιστορίες για ... αγρίους!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ