2012-04-14 06:45:03
Φωτογραφία για Οικολογική καταστροφή στο ελατόδασος της Καστανιάς
Για εκτεταμένες καταστροφές στο ελατόδασος της Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς, αλλά και σε ολόκληρο το δασικό οδικό δίκτυο της... ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου που προκάλεσαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι σφοδρές χιονοπτώσεις διαρκείας κάνει λόγο ο πρόεδρός της. Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς τον γενικό διευθυντή Δασών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητά να μεριμνήσει η Υπηρεσία για την άμεση εξεύρεση και διάθεση των απαιτούμενων πιστώσεων για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος αναφέρει ότι τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, που παρατηρήθηκαν στην περιοχή το τελευταίο τετράμηνο και ειδικότερα οι έντονες χιονοπτώσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων οικολογικών προβλημάτων και ανυπολόγιστων καταστροφών όχι μόνο στα δάση της Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς, αλλά και σε ολόκληρο το δασικό και το κτηνοτροφικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου του Δήμου Καρδίτσας.


Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, το 60% περίπου των δασικών εκτάσεων και κυρίως της ελάτης έχει σχεδόν καταστραφεί, το δε δασικό και κτηνοτροφικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, λόγω των πολλαπλών κατολισθήσεων και καταπτώσεων ελάτης στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η διέλευση να έχει καταστεί απροσπέλαστη σε πεζούς και οχήματα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε κτηνοτρόφους, γεωργούς και μικροκαλλιεργητές των ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων μας.

Το σημαντικότερο όλων, σημειώνει, είναι ότι χιλιάδες ελατοκορυφές που έχουν σπάσει από το βάρος του χιονιού και βρίσκονται διάσπαρτες εντός του ελατοδάσους, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για πρόκληση πυρκαγιών τους θερινούς μήνες που ίσως επιφέρουν όχι μόνο ολική καταστροφή στο εναπομείναν ελατόδασος της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου, αλλά και ολοσχερή καταστροφή της χλωρίδας και πανίδας του ορεινού όγκου της περιοχής, η οποία αποτελεί ανάσα ζωής, για τους κατοίκους ολόκληρου του νομού Καρδίτσας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ