2012-04-14 17:57:23
Φωτογραφία για Τη Δευτέρα απολογείται ο Ά. Τσοχατζόπουλος
Τη Δευτέρα το πρωί θα απολογηθεί ο πρώην υπουργός 'Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, αλλά και των... τεσσάρων συγκατηγορούμενών του που εμπλέκονται στην υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Εισαγγελέας με διάταξή της ζητά να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η δέσμευση εκτός του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί για την υπόθεση την Δευτέρα του Πάσχα, αφορά τους:

Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι», Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριων off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό και Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου. Και οι τρεις θα απολογηθούν την Τρίτη.

Η απόφαση δέσμευσης των λογαριασμών αφορά και τον Αστέριο Οικονομίδη, που ήδη προφυλακίστηκε την Πέμπτη μετά την απολογία του στον ανακριτή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ