2013-12-25 16:20:06
Φωτογραφία για Αλβανία: «Πράσινο φως» στον προϋπολογισμό
Το αλβανικό Κοινοβούλιο μετά από μαραθώνια συνεδρίαση ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 79 ψήφους υπέρ και 37 κατά. Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ “του προϋπολογισμού οικονομικής ανάκαμψης της χώρας”, όπως τον χαρακτήρισε.

Το αντιπολιτευόμενο όμως Δημοκρατικό Κόμμα απέρριψε το σχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε "προϋπολογισμό της κρίσης και καταστροφής της οικονομίας". Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ριντβάν Μπόντε δήλωσε "ότι το σχέδιο αυτοκατευθύνει στα τυφλά την οικονομία της χώρας, και επιβαρύνει φορολογικά όλες τις τάξεις της κοινωνίας".

Πρόσθεσε δε ότι "οι νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα πλήξουν ομοιόμορφα τόσο την καταναλωτική δύναμη των νοικοκυριών, όσο και της επενδυτικές και παραγωγικές δυνατότητες των εταιρειών".

Σύμφωνα με τον κ. Μπόντε "τα καύσιμα θα φορολογούνται κατά 84 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο, ενώ οι μισθοί θα φορολογηθούν κατά 13 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο και ότι τα χρήματα θα βγουν από τις τσέπες των πολιτών".

Η νέα κυβέρνηση των Σοσιαλιστών που ανέλαβε την εξουσία το Σεπτέμβρη, αποφάσισε να αλλάξει το φορολογικό σύστημα, αντικαθιστώντας τον ενιαίο φόρο με τον προοδευτικό.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ