2013-12-25 18:08:03
Φωτογραφία για ΤΣΟΡΙ : ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
Μέχρι στιγμής ο Τσόρι Ντομίνγκεζ είναι από τις μεταγραφές που... «βγαίνουν» για τον Ολυμπιακό!

Ήρθε το καλοκαίρι και ως τώρα έχει βοηθήσει τους ερυθρόλευκους σημαντικά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Αργεντινός μέσος μίλησε στον «Γαύρο» για το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, το Champions League, τους αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έδωσε τις δικές του ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα.

Αναλυτικά:

Το πρώτο μισό της χρονιάς ολοκληρώθηκε. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει πολλά έως τώρα. Πρώτος στο πρωτάθλημα με 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, στο Κύπελλο πάει καλά, ενώ και στην Ευρώπη έχει πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Champions League. Κλείσατε το 2012+1 με μια εξαιρετική εμφάνιση. Σας ικανοποιούν όλα αυτά; Μετράει περισσότερο για εσάς ότι οι οπαδοί της ομάδας είναι ευχαριστημένοι;

Σίγουρα, δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι όταν όλα κυλούν όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει. Μετράει ότι συνδυάζουμε την ουσία με το θέαμα. Στο πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να πάρουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ένα μεγάλο προβάδισμα σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία.


Στην Ευρώπη δείξαμε ότι έχουμε καλή ομάδα, με πολλές δυνατότητες. Περάσαμε τη φάση των ομίλων και έχουμε μπροστά μας δύο σημαντικά ματς για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Κι αυτό που μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά είναι πως η ομάδα παίζει καλό, θεαματικό ποδόσφαιρο. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε στην προπόνηση και στους αγώνες το πετυχαίνουμε. Όμως δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμα.

Συνεπώς το σκεπτικό μας είναι πως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά, τόσο για να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα στη συνέχεια αλλά και για να βελτιωνόμαστε όλη την ώρα.

Όλοι παραδέχονται την ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, πολλά γκολ και διαρκώς πετυχαίνετε νέα ρεκόρ. Θεωρείτε πως με το αβαντάζ που έχετε, το πρωτάθλημα έχει τελειώσει; Ή υπάρχει ακόμα... δρόμος και μάλλον πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί τώρα;

Υπάρχει ακόμα ένας γύρος, έχουμε να δώσουμε άλλους δεκαεπτά αγώνες. Άρα ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Εξάλλου, όπως είπατε και εσείς, απλά ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος και όχι η σεζόν. Συνεπώς αυτό είναι που πρέπει να κυριαρχεί στο μυαλό μας. Ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να παίξουμε το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα από ό,τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής.

Όταν είσαι πρώτος με διαφορά από τους άλλους, τότε εκείνοι θέλουν περισσότερο να σε κερδίσουν. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε πολλά σημαντικά πράγματα ακόμα στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Υπάρχει μπροστά μας και το Κύπελλο Ελλάδας που αποτελεί έναν ακόμα στόχο που θέλουμε να κατακτήσουμε.

Και βέβαια και τα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εάν πιστέψουμε ότι όλα έχουν τελειώσει, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Αυτό ισχύει, αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Οπότε, οφείλουμε να συνεχίσουμε έτσι, με την ίδια δυναμική, με την ίδια αποφασιστικότητα.

Αφενός για να πετύχουμε το νταμπλ, αφετέρου γιατί έρχονται και τα δύο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αποτελούν πρόκληση για εμάς και εκεί θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για να αποκλείσουμε την αγγλική ομάδα.

Πάντα στη ζωή και ειδικά στο ποδόσφαιρα, στα μέσα της χρονιάς, ξέρεις ότι έχεις να κάνεις κι άλλα πράγματα, πρέπει να δώσεις ακόμα περισσότερο για να χαρείς στο μέγιστο βαθμό στο τέλος της περιόδου.

Στο πρωτάθλημα είστε πολύ μπροστά και έχετε μια διαφορά ασφαλείας. Εάν συνεχιστεί αυτό και έχετε αντίστοιχο πλεονέκτημα και το διατηρήσετε έως την εποχή που θα γίνουν οι δύο αγώνες με την Γιουνάιτεντ, θα μπορέσετε να αφοσιωθείτε κάπως παραπάνω εκεί; Διότι θα έχετε μια μεγαλύτερη άνεση εάν προπορεύεστε έτσι;

Όταν είσαι τόσο μπροστά στη βαθμολογία έχει άνεση. Νιώθεις σιγουριά, αλλά και ηρεμία αφού η δουλειά που κάνεις καθημερινά, αποδίδει, βγαίνει στο γήπεδο, τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά και αυτό αποτυπώνεται στον πίνακα. Αλλά όταν είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, δεν μπορεί να κοιτάξεις κάποιον αγώνα περισσότερο ή λιγότερο από έναν άλλο.

Οφείλεις να κοιτάς ένα-ένα τα ματς και πάντα έχεις έναν στόχο. Αυτός είναι απλός. Πάντα να είσαι ο νικητής του παιχνιδιού, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Συνεπώς δεν μπορείς ούτε μια στιγμή να χαλαρώσεις και να απολέσεις τη συγκέντρωσή σου, γιατί αυτό είναι λάθος! Πρέπει πάντα να δίνεις ό,τι παραπάνω έχεις.

Τώρα που έχουμε ένα μικρό διάλειμμα θα ξεκουραστούμε. Όταν επιστρέψουμε θα ασχοληθούμε με τους αγώνες του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας, γιατί το νταμπλ είναι βασικό μας στόχος. Κι όταν φτάσει η ώρα των αγώνων με την Μάντσεστερ ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Θα επικεντρωθούμε εκεί, θα προετοιμαστούμε όπως πρέπει, θα κοιτάξουμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό απέναντι στην Γιουνάιτεντ και να «παλέψουμε» για να είμαστε εμείς οι νικητές σε αυτά τα δύο ματς. Για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League.

Αλεχάντρο, θα ήθελες να κάνεις μια ευχή τόσο για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και γενικότερα για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αλλά και μια υπόσχεση που θα ήθελες να τους δώσει για το υπόλοιπο της σεζόν;

Πάνω από όλα εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και να περάσουν όμορφα τα Χριστούγεννα, να τα περάσουν όπως επιθυμούν! Για τους οπαδούς μας ελπίζω να απολαμβάνουν την ομάδα και το ποδόσφαιρο που παίζουμε.

Σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, όλα τα μέλη της, να είναι γεροί, ευτυχισμένοι και να γνωρίζουν πως όλα θα πάνε καλά. Να ξέρουν ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε χαρές και παράλληλα να κατακτήσουμε όλους τους στόχους που έχουμε για φέτος, αλλά και πολλά τρόπαια.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ