2013-12-26 09:00:13
Φωτογραφία για Τουλάχιστον 30 νεκροί από την κακοκαιρία στη Βραζιλία
Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες πλήττουν τη χώρα

Τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στις νοτιοανατολικές πολιτείες της Βραζιλίας του Εσπιρίτο Σάντο και τοπυ Μίνας Γκεράις, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι επίσημες αρχές της χώρας.

Ειδικότερα στην πολιτεία Μίνας Γκεράις οι αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν 17 νεκροί οι οποίοι σκοτώθηκαν από σοβαρές και εκτεταμένες κατολισθήσεις που προκάλεσε η υπερχείλιση ποταμών.Μεταξύ των θυμάτων και δυο παιδιά, ηλικίας 3 και 11 ετών που σκοτώθηκαν στην περιοχή Γκοβερνάντορ Βελαντάρες όταν τμήμα του σπιτιού τους κατέρρευσε.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ενώ το μέγεθος της καταστροφής μαρτυρά η ανακοίνωση των αρχών ότι πάνω από 20.000 χιλιόμετρα οδικού δικτύου έχει καταστραφεί η υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην πολιτεία Εσπιρίτο Σάντο, τη στιγμή που οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας προειδοποιούν για ακόμη πιο έντονες βροχοπτώσεις τις επόμενες
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ