2013-12-26 12:55:09
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ : ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ FINAL4
Μέσω του Euroleague Greece ο Μανώλης Παπαμακάριος εξήγησε τους λόγους που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν πλεονέκτημα έναντι Ισπανών και Τούρκων για να φτάσουν στο final 4.

Αναλυτικά:

Έχει φάει τα παρκέ με το... κουτάλι και οι παραστάσεις που έχει αποκομίσει από το υψηλό επίπεδο που αγωνίζεται δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Ο Μανώλης Παπαμάριος έπειτα από μία διετία στην ACB για λογαριασμό της Λαγκούν Άρο επέστρεψε στην Ελλάδα και στον Πανελευσινιακό, όμως δεν σταμάτησε ποτέ να παρακολουθεί την Euroleague στην οποία αγωνίστηκε πέντε σεζόν με το Περιστέρι και τον Ολυμπιακό.

Ο 33χρονος γκαρντ και πρόεδρος του ΠΣΑΚ μίλησε στο Euroleague Greece για τις εντυπώσεις του από την πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε αλλά και για τα όσα περιμένει στο απαιτητικό ΤΟΡ 16. Παράλληλα σχολίασε την πορεία των ελληνικών ομάδων, ενώ έχοντας συνεργαστεί με τον Αργύρη Πεδουλάκη θεωρεί θέμα χρόνου το φορμάρισμα του Παναθηναϊκού.


Πώς είδες την πρώτη φάση της διοργάνωσης; Ποιες αποτέλεσαν ευχάριστες και ποιες δυσάρεστες εκπλήξεις για εσένα;

“Κάπως έτσι είχα τα πράγματα στο μυαλό μου από την αρχή, όπως τελικά εξελίχθηκαν. Περίμενα ότι ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι δύο ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, όμως η αλήθεια είναι ότι περίμενα καλύτερο τον Παναθηναϊκό.

Προσωπικά ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η Μπάγερν Μονάχου, η οποία πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσει. Η Φενέρμαχτσε με την έλευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν αναμενόμενο ότι θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, όμως για να είμαι ειλικρινείς περίμενα καλύτερη την Μπαρτσελόνα”.

Πώς είδες την πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα;

“Τον περίμενα καλύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του. Φυσικά έχει πολλά ελαφρυντικά, καθώς οι τραυματισμοί και οι ελάχιστες προπονήσεις με όλο το ρόστερ είναι προφανές ότι επηρεάζουν.

Επειδή το ξέρω από προσωπική εμπειρία οι ομάδες του Πεδουλάκη φορμαρίζονται και παίζουν καλύτερα μετά τον Ιανουάριο. Με αυτό ως δεδομένο ο στόχος της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 επετεύχθη και περιμένω ότι θα είναι σε καλύτερη κατάσταση στην φάση που έρχεται. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στη διοργάνωση το ΤΟΡ 16 είναι πλέον σαν μία καινούρια διοργάνωση, καθώς οι ομάδες δεν μεταφέρουν νίκες κι ήττες και είναι ένα μίνι πρωτάθλημα που πρέπει να διαχειριστείς καλά”.

Και του Ολυμπιακού;

“Δείχνει ένα εξαιρετικό πρόσωπο αγωνιστικό κι αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα. Έχει καταφέρει όσα προβλήματα του παρουσιάζονται να τα διαχειρίζεται καλά. Ως ομάδα έχει χτίσει μία τρομερή αυτοπεποίθηση που καταφέρνει να κερδίζει τα παιχνίδια ακόμα κι όταν οι αντίπαλοι έχουν πιστέψει ότι κέρδισαν. Είναι καλύτερη ομάδα από πέρσι πιο γεμάτη και πιο αθλητική”.

Τι περιμένεις να δεις στους δύο ομίλους του ΤΟΡ 16;

“Στους δύο ομίλους περιμένω 14 παιχνίδια παρά πολύ σκληρά γιατί όλοι θα έχουν 0 βαθμούς και ουσιαστικά θα ξεκινάνε από την αρχή. Αυτό μπορεί να είναι παγίδα ή καλό ανάλογα με τον τρόπο που θα το διαχειριστεί πνευματικά κάθε ομάδα. Σημαντικό επίσης είναι η διαχείριση 2 ματς την εβδομάδα (πρωτάθλημα και Ευρώπη). Σε αυτό το επίπεδο παίζει τεράστιο ρόλο γι’ αυτό και ομάδες με μεγαλύτερο ροτέισον και λύσεις έχουν προβάδισμα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε αυτό το κομμάτι είναι πιο μπροστά, καθώς μπορούν να κάνουν μεγάλο ροτέισον στην Ελλάδα και να έχουν φρέσκους παίκτες στην Ευρώπη, σε αντίθεση με ισπανικές ομάδες που έχουν απαιτητικές υποχρεώσεις στην ACB ή τις τούρκικες”.

Ως πρόεδρος του ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών) φαντάζομαι χάρηκες ιδιαίτερα βλέποντας νέα παιδιά όπως οι Χαραλαμπόπουλος, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Αγραβάνης και Καββαδάς να παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

“Αυτό είναι ευχής έργον. Είναι σημαντικό παιδιά αυτής της ηλικίας να έχουν παραστάσεις τέτοιου επιπέδου με ομάδες που έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Βοηθάει πολύ να μπορούν να δουλεύουν με τέτοιους προπονητές και συμπαίκτες.

Γενικά αυτά τα παιδιά πρέπει όλοι να τα προσέξουμε, ώστε να προοδεύουν σαν προσωπικότητες και παίκτες ούτως ώστε να μπουν κάποια στιγμή στην Εθνική ομάδα που είναι η μεγάλη μας εκπρόσωπος σε όλο τον κόσμο”.

Ποιες ομάδες είναι κατά τη γνώμη σου φαβορί για να βρεθούν στο Final 4;

“Αυτή τη στιγμή με την συνολική εικόνα που έχουν δείξει Ρεάλ και Ολυμπιακός έχουν τον πρώτο λόγο. Εύκολα ή δύσκολα νομίζω ότι θα είναι παρών και η Μπαρτσελόνα, ενώ εύχομαι το ίδιο να συμβεί και με τον Παναθηναϊκό, ώστε στο Μιλάνο να έχουμε δύο εκπροσώπους”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παραμονές Παγκοσμίου Πολέμου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παραμονές Παγκοσμίου Πολέμου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ