2013-12-26 18:12:10
Φωτογραφία για Κάτι που όλοι κάνουμε αλλά δεν ξέρουμε το λόγο - Γιατί τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας και λέμε «εις υγείαν»
Από τότε που υπάρχει αλκοόλ οι άνθρωποι πίνουν «εις υγείαν». Πώς ξεκίνησε, όμως, η συνήθεια οι άνθρωποι να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους και να κάνουν προπόσεις.

Σύμφωνα με το mentalfloss.com οι υπάρχουσες θεωρίες γύρω από τη συνήθεια αυτή είναι πολλές. Κάποιες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι πίστευαν ότι κάνοντας προπόσεις διώχνουν τα κακά πνεύματα, ενώ άλλες ότι το τσούγκρισμα, που προστέθηκε στην πρόποση πριν από 300 χρόνια περίπου, είναιένας πολύ απλός τρόπος για να καταλάβουν αν το ποτό τους περιείχε δηλητήριο ή όχι. Ωστόσο, καμιά από τις δύο αυτές θεωρείες δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το πιθανότερο είναι ότι η πρόποση προέκυψε σαν μια «αναγκαιότητα» διατήρησης της αίσθησης της ενότητας, όταν σταμάτησαν να πίνουν όλοι μαζί από το ίδιο δοχείο και έπιναν από ξεχωριστά ποτήρια. Ετσι, φέρνοντας τα ποτήρια τους κοντά συμβόλιζαν τη συντροφικότητα, την επανένωση του ποτού... σε ένα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ