2013-12-27 13:40:11
Φωτογραφία για Μπλόκο της εφορίας σε καταθέσεις και δαπάνες – Προς κατάργηση τα τεκμήρια
Το αμερικανικό σύστημα υπολογισμού του εισοδήματος έρχεται και στην Ελλάδα με την καθιέρωση των έμμεσων τεχνικών ελέγχων που ουσιαστικά αποκαλύπτουν το εισόδημα των φορολογούμενων βάσει των εξόδων και των εσόδων που έχουν.

Από την αρχή του χρόνου θα περνούν από έλεγχο καταθέσεις, πληρωμές δανείων πιστωτικών καρτών, ασφάλιστρα, αποζημιώσεις, έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Όλα τα χρήματα που διακινεί ένας φορολογούμενος είτε είναι έσοδα, είτε έξοδα.

Όλα θα αξιολογούνται με στόχο να προκύπτει το πραγματικό, άσχετα από το δηλωθέν, εισόδημα.

Επί της ουσίας μιλάμε για μια έμμεση κατάργηση των κριτηρίων όπως τα γνωρίζουμε με την εφορία να υπολογίζει το εισόδημα μέσω όλων των παραπάνω και ανάλογα να επιβάλει φόρους.

Θα υπολογίζονται όλα τα έσοδα και όλα τα έξοδα στη διάρκεια του χρόνου, αλλά και τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων και τα μετρητά.

Θα υπολογίζονται πλέον έσοδα που ως τώρα δεν δηλώνονταν στην εφορία, όπως τα έσοδα από τόκους, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, τυχερά παιχνίδια, αρκεί ο φορολογούμενος να έχει τα ανάλογα παραστατικά, ενώ με υπεύθυνη δήλωση του φορολογούμενους θα υπολογίζονται και έξοδα για ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο, δίδακτρα.

Όλα αυτά θα ελέγχονται από τις αρχές και μάλιστα με την ενεργοποίηση των έμμεσων τεχνικών ελέγχων οι έλεγχοι δεν θα έχουν και περιορισμό σε βάθος χρόνου (ακόμη και πέραν της δεκαετίας) προκειμένου να εντοπιστούν κεφάλαια.

Πηγή: Newsit
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ