2012-04-15 17:24:04
Φωτογραφία για Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: ΕΙΧΑ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Κεραυνός εν αιθρία είναι για όσους γνωρίζουν τη Βάνα Μπάρμπα η απόφασή της να φύγει από το ΠΑΣΟΚ και να προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η διάσημη ηθοποιός που είπε «ναι» στη -για πολλοστή φορά- πρόταση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού να κατέβει στη Β' Αθηνών, εκτιμώντας ότι εκεί θα βρει χώρο να ανθήσει πολιτικά, μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής» για αυτή της την κίνηση:

«Χρόνια μου έλεγε ο Γιώργος Καρατζαφέρης να κατέβω μαζί του. Και στις εκλογές του 2009 μού το είχε προτείνει. Είναι ένας άνθρωπος αυθεντικός. Σου δίνει το χέρι και έχει ψυχή. Εγώ θέλω ο άλλος να με κοιτάζει στα μάτια και να έχει δύναμη».

Η σχέση της με το ΠΑΣΟΚ, που όπως λέει, έκλεισε τον κύκλο της, αρκετό καιρό πριν, είχε τα «καλά και τα άσχημα» μιας ερωτικής σχέσης. Υπήρξε παθιασμένη, όταν για πρώτη φορά κατέβηκε σε δημοτικές εκλογές, με τον συνδυασμό του Χρήστου Σαλαλέ στο Κερατσίνι και κατέληξε με πίκρες, όταν διαπίστωσε ότι το ΠΑΣΟΚ τού σήμερα δεν είναι ίδιο με αυτό που αγάπησε:


«Εγώ ήμουν ΠΑΣΟΚ πολλά χρόνια. Είναι ένα κόμμα που το εκτιμούσα και το εκτιμώ. Όταν αγαπάς κάτι, δεν αλλάζουν τα αισθήματά σου από τη μια μέρα στην άλλη. Απλώς μπορεί να μη σου αρέσει πια ο τρόπος που αποφασίζει να ζει ή να πορεύεται. Εμένα τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει.

Έχει μια νοοτροπία του μη φαίνεσθαι. Σαν να μη βλέπει καν τους ψηφοφόρους του. Κι ένιωσα, σταδιακά, ότι δεν υπήρχα για αυτούς. Αυτό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που άνθρωποι σαν κι εμένα αγάπησαν».

Για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την ομάδα του όμως η κ. Βάνα Μπάρμπα απέρριψε και πρόταση της Λούκας Κατσέλη. Παρά τη «δεξιά» στροφή της δηλώνει και φαν του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εκτιμά και σέβεται ως πολιτικό αντίπαλο.

Η ίδια απεχθάνεται τον όρο «προεκλογική εκστρατεία» και θεωρεί «πασέ» τους παλαιούς τρόπους προσέγγισης των ψηφοφόρων. Θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της χωρίς κάρτες, αφίσες και sms, με μόνο όπλο την προσωπική της παρουσία σε χώρους όπου ζουν κι εργάζονται γυναίκες.

Βάση της προεκλογικής της εξόρμησης θα είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία του Καρατζαφέρη. Εκεί που ο πολίτης της κρίσης θα μπορεί να τη συναντήσει και να μιλήσει μαζί της.

Τόνισε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι δεν θέλει υψηλή δημόσια θέση σε καμία περίπτωση, μετά την εκλογή της, καθώς υποστηρίζει ότι είναι άνθρωπος της ομάδας που... δουλεύει στα μετόπισθεν.

«Δεν θέλω υπουργεία εγώ. Μόνο που τα ακούω τρελαίνομαι», συνηθίζει να λέει. Αν και πρωταγωνίστρια στο θέατρο, στην πολιτική προτιμά τον ρόλο του κομπάρσου.

«Εμάς μας φωνάζουν για να πάρουν ψήφους και μετά δεν υπάρχουμε. Εγώ όμως θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Με αυτό το σύνθημα κατεβαίνω». 
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ