2012-04-16 09:07:02
Φωτογραφία για Πληρωμές στο Δημόσιο με δόσεις
Διέξοδο στους πελάτες τους για την πληρωμή των αυξημένων φόρων και τελών που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος προσφέρουν οι τράπεζες μέσω των πιστωτικών καρτών. Όπως αναφέρει το Βήμα, δεν είναι λίγα τα πιστωτικά ιδρύματα που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα όριά τους για την εξόφληση σε έως και έξι άτοκες δόσεις των πάσης φύσεως οφειλών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Με τον τρόπο αυτόν τα νοικοκυριά μπορούν να κατανείμουν τα έξοδά τους σε βάθος χρόνου, χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ σε τόκους, εξασφαλίζοντας μια σημαντική ταμειακή διευκόλυνση. Εκτός από αυτό, μπορούν να πετύχουν και έκπτωση επί της οφειλής τους, όπου αυτό προβλέπεται, μιας και η τράπεζα αποπληρώνει εφάπαξ το Δημόσιο, εφόσον γίνει χρήση της κάρτας για την εξόφλησή της.

Online ταμείο


Πέραν των ειδικών προσφορών άτοκων δόσεων, το σύνολο των πιστωτικών καρτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα γκισέ της Εφορίας για την εξόφληση οποιασδήποτε υποχρέωσης.

Επιπλέον, σε λίγο καιρό αναμένεται να λειτουργήσει online ταμείο στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), όπου θα μπορούν να αποπληρώνονται πάσης φύσεως οφειλές προς το Δημόσιο με τη χρησιμοποίηση μιας κάρτας.

Εφόσον επιλεγεί αυτή η μέθοδος για την πληρωμή του Δημοσίου, ακόμη και αν δεν ισχύουν ή αν δεν επιλεγούν οι άτοκες δόσεις, οι καταναλωτές έχουν διπλό όφελος: Πρώτον, μπορούν να μεταθέσουν έως και ενάμιση μήνα αργότερα την εξόφληση μιας οφειλής, λόγω του τρόπου λειτουργίας των πιστωτικών καρτών, χωρίς να επιβαρυνθούν με τόκους.

Δεύτερον, να κερδίσουν μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες, τα χαρακτηριστικά των οποίων ποικίλλουν ανάλογα με την κάθε πιστωτική κάρτα.

Εξάλλου και σε αυτόν τον τρόπο πληρωμής ο φορολογούμενος μπορεί να πετύχει έκπτωση επί της οφειλής του, εφόσον αυτό προβλέπεται στην περίπτωση εφάπαξ τακτοποίησής της.

Εκτός από τις προσφορές με τις πιστωτικές κάρτες, οι τράπεζες έχουν λανσάρει ειδικά δάνεια που απευθύνονται σε όσους θέλουν να χρηματοδοτήσουν υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Τα προγράμματα αυτά δημιουργήθηκαν για νοικοκυριά που επιθυμούν να είναι εντάξει με τις οφειλές τους προς το κράτος, αλλά ενδεχομένως να μη θέλουν ή να μην μπορούν να διαθέσουν την απαιτούμενη ρευστότητα για την πληρωμή τους.

Τα δάνεια που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες είναι τοκοχρεολυτικά, με το ύψος τους να ξεκινά από τα 1.500 ευρώ. Θεωρητικά, το ανώτατο ύψος της χορήγησης χωρίς την παροχή εξασφαλίσεων στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

Ωστόσο ακόμη και για μικρά ποσά, της τάξεως των 10.000 ευρώ ή χαμηλότερα, οι τράπεζες ζητούν εγγυήσεις για να προχωρήσουν στη δανειοδότηση. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι μπαλωθιές βρήκαν  22χρονο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι μπαλωθιές βρήκαν 22χρονο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ