2012-04-16 09:44:17
Φωτογραφία για Γαλλικές εκλογές και Ελλάδα.Ο Σαρκοζί μας χρησιμοποιεί...ως φόβητρο!
Στις 6 Μαϊου δεν έχουμε μόνο εμείς εκλογές.Εκείνη την ημέρα θα ξέρουμε και ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.Και για την Ελλάδα έχει ένα ενδιαφέρον ποιος θα εκλεγεί.

Σαρκοζί και Χολάντ θα είναι αντιμέτωποι στο δεύτερο γύρο των εκλογών.Ο Σαρκοζί που ανέμενε μάταια τη στήριξη της Μέρκελ -που όταν είδε τα σκούρα ξέχασε τις υποσχέσεις για στήριξη- και επικεντρώθηκε στο να …πανικοβάλει το εκλογικό σώμα μέσω Ελλάδας και Ισπανίας. “Θέλετε τον αριστερό”,ρώτησε τους ψηφοφόρους και ανφερόμενος στον Χολάντ.”Θα γίνουμε όπως η Ελλάδα και η Ισπανία”,είπε αλλά δεν εξήγησε αν πραγματικά θεωρεί …αριστερό τον Γιώργο Παπανδρέου,τον οποίο αν θυμάστε είχε χαρακτηρίσει “καταθλιπτικό”.

Ο Σαρκοζί αναγνωρίζοντας ότι στην οικονομία δεν έχει και πολλά να πει και κυρίως να κάνει,εστίασε την προεκλογική του εκστρατεία σε θέματα μετανάστευσης. Όπως επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κάνουν και οι δικοί μας.


Ο Χοαλάντ υποσχέθηκε υψηλότερη φορολογία των πλουσίων και ανάπτυξη.Ανάπτυξη μας τάζουν κι εδώ.

Πολλοί στην Ευρώπη βλέπουν τις γαλλικές εκλογές με ανησυχία,γιατί οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν πει ξεκάθαρα πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης και ειδικά τα οικονομικά.Και κανείς από τους δύο δεν φαίνεται να έχει προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τα επώδυνα μέτρα που φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτα και στη Γαλλία.

Με το κλίμα εκνευρισμού να κυριαρχεί πάνω από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, οι αγορές είναι πιθανό να “επιτεθούν” και στη Γαλλία αν διαπιστώσουν σημάδια ταλάντευσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας.Κι επιπλέον υπάρχει εκνευρισμός και για τις δικές μας εκλογές.

Κοινά πολλά με τους Γάλλους,εκνευρισμός μεγάλος παντού.Λύσεις όμως πουθενά onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Σκληρό… αυγό ο Παπούλιας!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Σκληρό… αυγό ο Παπούλιας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ