2012-04-16 09:45:05
Φωτογραφία για Οι έχοντες Βρετανοί θέλουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό
Ένας στους πέντε Βρετανούς με καταθέσεις που ξεπερνούν τις 250.000 λίρες εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει στο εξωτερικό διότι έχει κουραστεί από την εγκληματικότητα, τον άσχημο καιρό και το υψηλό κόστος ζωής, σύμφωνα με το τμήμα διαχείρισης περιουσίας του Lloyds Banking Group, που δημοσιεύει σήμερα δεδομένα μετά την διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

Η Βρετανία, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων σχεδόν πενήντα ετών, πασχίζει να διατηρήσει την εικόνα μιας χώρας φιλικής και φιλόξενης για τους πλούσιους σε διεθνές επίπεδο παρότι αυξάνει τη φορολογία και μειώνει τις δημόσιες δαπάνες.

Αλλά η έρευνα του Lloyds TSB International Wealth κατέδειξε ότι το 19% των πλούσιων Βρετανών σκέφτεται να μεταναστεύσει σε χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, ή ακόμη πιο μακριά, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία ή στον Καναδά.

"Είναι σαφές ότι μια σημαντική και μεγεθυνόμενη μειονότητα βλέπει ευκαιρίες και μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο εξωτερικό", ανέφερε ο Νίκολας Μπόις Σμιθ, διευθυντής του τμήματος, ο οποίος επέβλεψε την έρευνα, σε μια ανακοίνωση της τράπεζας. "Η έρευνά μας καταδεικνύει πως ο αριθμός των πλουσίων ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αυξηθεί τα επόμενα δύο χρόνια", πρόσθεσε.


"Σαφώς υπάρχει μια μεγεθυνόμενη μειονότητα που ανησυχεί για την προοπτική· τις υποδομές, το έγκλημα, τις αντικοινωνικές συμπεριφορές, τη φορολογία, τη γραφειοκρατία, και πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές στο εξωτερικό", είπε ο Μπόις Σμιθ στο πρακτορείο Ρόιτερς.

"Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν είναι πλούσιοι οι οποίοι ζουν στο Λονδίνο, και το μεγαλύτερο ποσοστό των πλουσίων που θέλουν να φύγουν είναι από 25 ως 34 ετών. Είναι άνθρωποι. . . με μια καριέρα μπροστά τους, που επιδιώκουν να φύγουν, να βγάλουν χρήματα, να κάνουν πράγματα και να επηρεάσουν τον κόσμο, όχι απλώς άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται και πάνε στη Γαλλία ή στην Ισπανία για τον ήλιο", πρόσθεσε.

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Βρετανία έχουν πάνω από 250.000 λίρες σε καταθέσεις ή επενδύσεις εξαιρουμένων των ακινήτων.

Περισσότεροι από τους μισούς εξ όσων ερωτήθηκαν επικαλέστηκαν την εγκληματικότητα και τις αντικοινωνικές συμπεριφορές ως τους λόγους που θα έφευγαν, ενώ ανέφεραν επίσης τον άσχημο καιρό και το υψηλό κόστος ζωής. Σε αυτό το ποσοστό "συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός επιτυχημένων, ικανών προσώπων τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου", είπε ο Μπόις Σμιθ. "Μιλάμε για πραγματικούς ανθρώπους που κάνουν πραγματικές δουλειές στην πραγματική οικονομία", πρόσθεσε.

Τι θα άλλαζε την γνώμη των πλουσίων ώστε να μην εγκαταλείψουν τη Βρετανία; Πάνω από το 60% ανέφεραν ότι οι επενδύσεις σε καλύτερες υποδομές θα έκαναν τη Βρετανία πιο ελκυστική, ενώ περίπου το 50% θέλει λιγότερη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και χαμηλότερη φορολογία.

Αν και η πλειοψηφία των 62 εκατ. κατοίκων της Βρετανίας αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των αυξήσεων των τιμών και του παγώματος στις αυξήσεις των μισθών, είναι η φορολογία των πλουσίων που εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελευθέρων.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε πρόσφατα σοκαρισμένος από την κλίμακα της φοροδιαφυγής από τους πολυεκατομμυριούχους, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον διότι αποφάσισε να μειώσει το φορολογικό συντελεστή για όσους κερδίζουν πάνω από 150.000 λίρες ετησίως. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Europe’s Economic Suicide
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Europe’s Economic Suicide
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ