2012-04-16 15:23:02
Φωτογραφία για Κορυφώνεται η μάχη Σαρκοζί-Ολάντ
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο σοσιαλιστής αντίπαλός του Φρανσουά Ολάντ προσέλκυσαν δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές τους σε αντίπαλα συλλαλητήρια στο Παρίσι, μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για τις προεδρικές εκλογές. "Νόμιζαν ότι δεν θα έρθετε, ότι ο λαός της Γαλλίας δεν θα ερχόταν", είπε ένας μαχητικός Σαρκοζί, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον Ολάντ στις δημοσκοπήσεις, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Κονκόρντ. "Θέλω να μιλήσω στη σιωπηλή πλειοψηφία η οποία κρατάει ακόμη τη μοίρα της Γαλλίας στα χέρια της", είπε στο πλήθος που ανέμιζε γαλλικές σημαίες και φώναζε ρυθμικά "Νικολά, Νικολά, Νικολά".

"Το θέμα δεν είναι να διαλέξετε πλευρά. Είναι να αποφασίσετε για το μέλλον. Πού θέλουμε να πάμε εμείς, οι Γάλλοι;" Οι "ακραίες" λύσεις στην οικονομική κρίση που προτείνει ο Ολάντ "θα κάνουν τη Γαλλία να υποφέρει περισσότερο, επειδή είναι ψέματα", είπε.


Την ίδια στιγμή που ο Σαρκοζί προειδοποιούσε για τις τρομερές συνέπειες που θα έχει μια νίκη των Σοσιαλιστών, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, στην άλλη πλευρά της πόλης, στο πάρκο Μπουά ντε Βινσέν, ο Ολάντ απευθυνόταν σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του.

"Η έκκληση στο φόβο είναι ήδη κάλεσμα υποχώρησης", είπε ο Ολάντ.

"Αυτή η πλειοψηφία δεν θα είναι σιωπηλή, θα είναι τολμηρή", είπε ο Ολάντ, λέγοντας μια "μεγάλη... όμορφη πλειοψηφία για αλλαγή."

Και τα δύο κόμματα εκτίμησαν πως συγκέντρωσαν 100.000 οπαδούς τους. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ