2012-04-16 15:25:04
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΟΛΗ 5 ΣΗΜΕΙΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΜΠΑΡΟΖΟ
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ με την οποία του ζητάει να πάρει θέση σε 5 ζητήματα που αφορούν κυρίως την οικονομία και όπως δήλωσε ο ίδιος θα έχουν απόψε τηλεφωνική επικοινωνία.

Τα 5 ζητήματα όπως αναφέρονται στην επιστολή

•Το πρώτο είναι η ανεργία των νέων. Πρέπει να διατεθούν περισσότεροι πόροι για να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, με ενεργητικές πολιτικές και ιδίως με προγράμματα κατάρτισης.

•Το δεύτερο σημείο είναι το πρόβλημα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που στερούνται ρευστότητας. Πρέπει να βοηθήσουμε τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν τη ρευστότητα αυτή, με πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα που αναδιοργανώνεται και κυρίως με μεγαλύτερη ενίσχυση του Ταμείου Εγγυήσεων για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

•Το τρίτο ζήτημα είναι τα μπλοκαρισμένα μεγάλα έργα. Τα μεγάλα έργα έχουν μπλοκαριστεί λόγω των αδυναμιών του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Αυτά πρέπει να ξεμπλοκαριστούν, μέσα από μια καλύτερη λειτουργία των τραπεζών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και μέσα από ένα μηχανισμό κατανομής του χρηματοοικονομικού κινδύνου με τα κονδύλια που έχουμε από τα διαρθρωτικά ταμεία.


•Το τέταρτο σημείο είναι αυτό που αφορά μεγάλα προγράμματα σε εξέλιξη: προγράμματα επενδύσεων, προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων, που δεν προχωρούν για λόγους νομικούς και γραφειοκρατικούς, επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει θέματα σχετικά με τις λεγόμενες «κρατικές ενισχύσεις». Ζητάμε, ιδίως τώρα, σε περίοδο κρίσης, να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο πάντοτε της ευρωπαϊκής κοινοτικής έννομης τάξης. Αλλά, χρειάζεται βοήθεια για να ξεμπλοκαριστούν προγράμματα με πολλαπλασιαστική επίπτωση στην ελληνική οικονομία.

•Το πέμπτο και πιο συνολικό σημείο: Πρέπει αυτό που έχουμε πει για την εμπροσθοβαρή εκταμίευση των πόρων του ΕΣΠΑ και των διαρθρωτικών ταμείων να γίνει πραγματικότητα. Και ιδίως, να γίνει πραγματικότητα σε σχέση με τα κονδύλια του λεγόμενου Κοινωνικού Ταμείου γιατί εκεί «πονάει» το πράγμα: στην ανεργία, στη στήριξη αυτών που

είναι σε κατάσταση ανάγκης, στο να διαμορφώσουμε ένα δίχτυ προστασίας.

Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται την κατάλληλη στιγμή γιατί χωρίς τέτοιου είδους παρεμβάσεις, μόνο με δημοσιονομική σταθερότητα και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δεν θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στις άλλες χώρες της Ε.Ε. που βρίσκονται εντεταγμένες σε προγράμματα στήριξης.

Περιμένω την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέλω να ελπίζω ότι θα είναι θετική. Ήδη, με δική του πρωτοβουλία, ο κ. Barroso ζήτησε να μιλήσουμε απόψε το βράδυ και θα έχω την ευκαιρία και προσωπικά να του αναπτύξω τα θέματα αυτά. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Χρειάζεται δουλειά, σχέδιο, συστηματικότητα. Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκτός και αν…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκτός και αν…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ