2012-04-16 17:20:41
Φωτογραφία για ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ: ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Την έκδηλη επιθυμία του να παραμείνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό και να συνεχίσει το εκπληκτικό του έργο στον ερυθρόλευκο πάγκο και την επόμενη χρονιά, εξέφρασε ο Βασίλης Καραπιάλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "katimagiko.gr", όπου αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του 39ου τίτλου της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Θρύλου και συλλέκτης των τεσσάρων πρώτων χρονικά πρωταθλημάτων της νέας αυτοκρατορίας που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την μεθοδική δουλειά του Βάσκου προπονητή, αλλά και το γεγονός ότι έχει εμφυσήσει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα, με πίεση ψηλά και αυτοματισμούς.

Παράλληλα, ο Θεσσαλός πρώην άσος του Θρύλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τεράστια διαφορά ποιότητας, που τον χώριζε από τους διώκτες του, αλλά και στην έντονη προσωπικότητα κάποιων μονάδων του Ολυμπιακού που οδήγησαν τον Θρύλο στην κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, αλλά και του 14ου τα 16 τελευταία χρόνια.Ενός επιτεύγματος, το οποίο δεν έχει να επιδείξει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη!


- Θα θέλαμε την άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα «Το πρωτάθλημα το κατέκτησε δικαιότατα ο Ολυμπιακός. Υπερείχε σε ποιότητα και σε αξιόπιστες λύσεις από τους αντιπάλους του, ενώ χωρίς αμφιβολία απέδωσε με διαφορά από τον δεύτερο το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Επέβαλε παιχνίδι κυριαρχίας, είχε αυτοματισμούς και ποικιλία στο παιχνίδι του και γενικότερα έδειχνε τη εικόνα ενός πολύ δουλεμένου συνόλου.

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, δεν περίμενα ότι μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα ακόμα και όταν βρέθηκε πέμντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό. Πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεφουσκώσει, προέκυψε και το πρόβλημα του με τον Λέτο και έτσι έμεινε πίσω. Θεωρώ ότι ήταν θέμα χρόνου ο Ολυμπιακός να βρει ρυθμό και να αποδώσει αυτά που πραγματικά μπορεί, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του»

- Μπορείς να μας πεις την άποψή σου για τους παίκτες που ξεχώρισαν στην φετινή πορεία του Ολυμπιακού;

«Νομίζω ότι θα είναι άδικο να διαλέξω. Ήταν μία συνολική προσπάθεια, όλοι όσοι έπαιξαν έδωσαν πολλά και μόχθησαν, ώστε η ομάδα να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό και συμπαγές σύνολο από τον Βαλβέρδε και αυτό φαινόταν. Είναι άδικο να πω για έναν που ξεχώρισε. Όλοι έδωσαν από την μεριά τους, αξίζουν συγχαρητήρια γιατί υπήρχε και η Ευρώπη και τα παιχνίδια ήταν πολλά».

- Πολύς κόσμος εκτιμά ότι ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να προχωρήσει πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. Η άποψή σου;

«Είναι κρίμα και άδικο για αυτόν τον Ολυμπιακό, που δεν προχώρησε ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη. Δεν πήγε καλά το δεύτερο ματς με την Μέταλιστ…Το γεγονός ότι στον προημιτελικό του Europa League ακολουθούσαν οι αναμετρήσεις με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας εκτιμώ ότι ήταν ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία να πάει πιο ψηλά. Εντυπωσίασε όλους η καλή μπάλα που έπαιξε ο Ολυμπιακός και ίσως αδικήσαμε τον εαυτό μας. Το ποδόσφαιρο όμως έτσι είναι. Μου άρεσε πολύ το πρέσινγκ ψηλά, το κλέψιμο της μπάλας και οι δεύτερες επιθέσεις. Το έβαλε στην ομάδα ο Βαλβέρδε και τα παιδιά το ακολούθησαν πολύ καλά. Αυτό ευχαριστεί τον κόσμο γιατί του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό μου αρέσει και μένα. Να καθαρίζεις τα ματς και μετά να το διαχειρίζεσαι ώστε να κάνεις και διαχείριση στο ρόστερ».

- Σε ποιούς τομείς εκτιμάς ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση;

«Κατά την άποψή μου θα θέλαμε έναν ποδοσφαιριστή σαν το Γκαλέτι δεξιά. Περιμένουμε να δούμε τί θα γίνει με τις ανανεώσεις συμβολαίων των Μέλμπεργκ και Ιμπαγάσα, η εμπειρία των οποίων διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην ομάδα των δύο τελευταίων ετών. Θα ήθελα ο Ολυμπιακός να έχει 25 ισάξιους παίκτες αλλά είναι πολύ δύσκολο αυτό…»

- Θα θέλαμε την γνώμη σου για το σοβαρό θέμα της τεχνικής ηγεσίας:

«Θα ήταν πολύ καλό να μείνει ο Βαλβέρδε γιατί ξέρει την ομάδα και τι πρέπει να κάνει, είναι καλό να μένει σταθερός ο προπονητής και όχι να αλλάζει αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να τα βρει με την διοίκηση. Νομίζω ότι στον Ολυμπιακό δεν θέλει κανείς να φύγει ο Βαλβέρδε. Θα είναι καλό για όλους να μείνει στην ομάδα. Ακόμη και στην περίπτωση, που τελικά αποχωρήσει, όμως, το καλύτερο για την ομάδα θα ήταν να προσλάβει σητν θέση του έναν προπονητή της ίδιας σχολής, ώσε να μην γίνουν πολές διαφοροποιήσεις». olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ