2014-01-11 20:52:20
Φωτογραφία για Νίκη-ανάσα του Λεβαδειακού επί του Εργοτέλη
Με δύο γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου ο Λεβαδειακός νίκησε τον Εργοτέλη και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Δοκάρι οι Κρητικοί με τον Ρομάνο.

Τη χαρά της νίκης μετά από τέσσερις σερί ήττες γεύτηκε ο Λεβαδειακός, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Εργοτέλη.

Οι Βοιωτοί δεν είχαν βρει δίχτυα σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια που προηγήθηκαν, όμως, αυτή τη φορά ο πρώτος σκόρερ τους, Βαγγέλης Μάντζιος, έδωσε τη λύση και ταυτόχρονα τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, προβληματικός και πάλι ο Εργοτέλης που προσπάθησε κατά διαστήματα στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες. Έτσι για όγδοο παιχνίδι έμεινε χωρίς νίκη με αποτέλεσμα να τον πιάσει ο Λεβαδειακός στους 20 βαθμούς.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)

Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Δημητριάδης (Καστοριάς)


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ): Πρζιρόφσκι, Νικολακάκης, Μάγκας, Γεωργίου, Κώτσιος, Μανόλο (10' Πετράτσι), Κονέ, Μάρτινς, Λυκογιάννης, Μάντζιος (Ιωαννίδης 92'), Βασιλείου (81' Καπό)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Καβουσάκης, Τζανκάκης, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος (46' Χαντί), Μπουχαλάκης (82΄Λεονάρντο), Καρντόσο, Μπαντιμπανγκά, Ρομάνο, Διαμαντάκος (72' Βερπακόφσκις), Αναστασάκος

Γκολ: 26', 32' Μάντζιος

Κίτρινες κάρτες: 30' Μάγκας, 68' Πετράτζι / 23' Σαρρής, 73' Μπουχαλάκης

Ανασκόπηση

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, μπορεί οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες να ήταν λίγες, όμως, είχαμε δύο γκολ. Ο Λεβαδειακός επέβαλε από την αρχή το ρυθμό του, ήταν συνολικά καλύτερος και κατάφερε να το εξαργυρώσει με τον Μάντζιο.

Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Εργοτέλη. Στο 14' ο Μπουχαλάκης πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και ο Πρζιρόφσκι απομάκρυνε με το πόδι. Δώδεκα λεπτά μετά ο Μάντζιος έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ. Ο Έλληνας επιθετικός κατέβασε την μπάλα πολύ ωραία με το στήθος πριν πλασάρει, ενώ πολύ κακή ήταν η αντίδραση της άμυνας του Εργοτέλη.

Μέχρι να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι ο δείκτης του σκορ είχε ανεβεί στο 2-0. Στο 32' ο Μάντζιος από πλάγια εντός της περιοχής δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Καβουσάκη και έτσι οι Βοιωτοί πήραν σαφές προβάδισμα, με το οποίο πήγαν και στα αποδυτήρια.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το δεύτερο ημίχρονο στο οποίο οι γηπεδούχοι έδωσαν γήπεδο και χώρο στους Κρητικούς και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Απόρροια αυτού ήταν να δημιουργήσει κάποιες φάσεις ο Εργοτέλης κυρίως με σουτ όπως αυτά του Διαμαντάκου, του Αναστασάκου και του Μπουχαλάκη.

Από την άλλη, όμως, ήταν και ευάλωτος αμυντικά με αποτέλεσμα να χάσει ο Λεβαδειακός δύο καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση, με τον Καβουσάκη να πραγματοποιεί και μία καλή επέμβαση. Προς το τέλος του αγώνα με κεφαλιά του Ρομάνο που σταμάτησε στο δοκάρι ο Εργοτέλης είχε την ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά σε αυτή τη φάση εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες των φιλοξενούμενων, που ως το τέλος του αγώνα δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι άλλο.

MVP της αναμέτρησης

Με δύο προσωπικά του τέρματα ο Λεβαδειακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, επομένως, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πολυτιμότερος του αγώνα ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Η απογοήτευση

Στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει παραγκωνιστεί ο Γρηγόρης Αθανασίου με τον Γιάννη Πετράκη να προτιμάει τον Ζαχαρία Καβουσάκη. Ωστόσο, ο τελευταίος δε δικαίωσε τον προπονητή του σε αυτό το παιχνίδι, αφού ευθύνεται για το δεύτερο γκολ

Στατιστικά2Goal02Ασίστ06Τελικές Προσπάθειες154Σουτ εντός μεγάλης περιοχής72Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής30Κεφαλιές58Αποκρούσεις215Επεμβάσεις916Κλεψίματα717Φάουλ203Οφσάιντ14Κόρνερ632Λάθη374/17Γεμίσματα10/25

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ