2012-04-16 18:43:06
Φωτογραφία για Συρία: «Πάνω από 11.000» συνολικά οι νεκροί
Οι νεκροί από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, έχουν ξεπεράσει τους 11.000, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι αυτούς οι 55 σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

Η οργάνωση ανέφερε ότι συνολικά τα θύματα ανέρχονται στα 11.117. Από αυτούς, 7.972 ήταν πολίτες και 3.145 στρατιώτες ή λιποτάκτες. Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν είπε ότι έχει συντάξει έναν ονομαστικό κατάλογο των θυμάτων όπου σημειώνονται και οι περιοχές όπου σκοτώθηκαν.

Από την περασμένη Πέμπτη, όταν τέθηκε σε εφαρμογή το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Αναν, του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, έχουν καταγραφεί 55 θάνατοι.

Σήμερα ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών στην επαρχία Ιντλίμπ ενώ ο στρατός βομβάρδισε εκ νέου την πόλη Χομς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άμαχοι
. «Τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους από πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον του αυτοκινήτου τους στη Χάμα» και ένας 16χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτα πυρά στην κοινότητα Χατάμπ. Στις περιοχές αυτές ο στρατός προχώρησε και σε δεκάδες συλλήψεις. Αλλος ένας πολίτης σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας μέσα σε ένα εργοστάσιο στο Ινχέλ, στην περιοχή της Ντεράα.

Εξάλλου, ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έγιναν σήμερα σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τα βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις στη χώρα. Στις κοινότητες αλ-Κατίμπα και Μλέιχα αλ-Γαρμπίγια της Ντεράα διακρίνονται εκατοντάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στον οποίο έχουν ενταχθεί οι λιποτάκτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ