2012-04-17 01:11:04
Φωτογραφία για Το Βερολίνο «άδειασε» τον Σαρκοζί για την ΕΚΤ
Η γερμανική κυβέρνηση διατηρεί την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ασκεί το έργο της «ανεξάρτητη», μια άποψη που είναι... «νωστή στο Παρίσι» είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η εδραία πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι η ΕΚΤ πρέπει να λειτουργεί πλήρως ανεξάρτητα από την πολιτική. Και αυτή η πεποίθηση είναι γνωστή στο Παρίσι» σημείωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί την Κυριακή.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κονκόρντ του Παρισιού ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι όταν επανεκλεγεί στη θέση αυτή σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο για την ΕΚΤ και το ρόλο της όσον αφορά το θέμα της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο Ζάιμπερτ σημείωσε ότι τόσο ο Σαρκοζί όσο και η Μέρκελ έχουν κατ' επανάληψη εκφράσει τη δέσμευσή τους στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Ο γερμανικός Τύπος από την πλευρά του δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου. Η εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ υποστηρίζει ότι ο Σαρκοζί προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει την ψήφο των Γάλλων ευρωσκεπτικιστών και όσων «φοβούνται την παγκοσμιοποίηση». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ