2012-04-17 06:27:05
Φωτογραφία για Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Αυστραλία
Αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν οι νέες θέσεις εργασίας στην Αυστραλία, κάτι απροσδόκητο τόσο για τους οικονομολόγους όσο και για την Αποθεματική Τράπεζα... που αποφάσισε να μην προβεί σε νέα περικοπή των επιτοκίων όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο αριθμός των νέων προσλήψεων τον περασμένο μήνα ήταν επταπλάσιος από τις προβλέψεις, καθώς προσετέθησαν 44.000 νέες θέσεις εργασίας, την ώρα που η ανεργία φθάνει στο 5,2%.

«Φαινομενικά εμπνέει αισιοδοξία» δήλωσε ο οικονομολόγος της J.P. Morgan, Ben Jarman και πρόσθεσε: «Το βέβαιο είναι ότι κάνει λίγο δύσκολα τα πράγματα για την Αποθεματική Τράπεζα, δεδομένου ότι τα ποσοστά ανεργίας αποτελούν έναν αποφασιστικό παράγοντα στην εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας».

Κατά το α' τρίμηνο του 2012, ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 76.700, το μεγαλύτερο άλμα που πραγματοποιήθηκε από το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Πάντως, στις νέες θέσεις εργασίας συμπεριλαμβάνονται και οι 28.200 μερικής απασχόλησης που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα, ενώ οι πλήρους απασχόλησης έφθασαν τις 15.800, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από την αρχή του έτους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ίωση ο Μάντζαρης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ίωση ο Μάντζαρης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ