2012-04-17 09:26:21
Φωτογραφία για Γιάννης Μανιάτης, η αποκάλυψη της σεζόν
Γιάννης Μανιάτης, η αποκάλυψη της σεζόν 16/4/2012  Ο Γιάννης Μανιάτης θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί η αποκάλυψη της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Από λύση του πάγκου κατέληξε βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Γιάννης Μανιάτης ξεκίνησε την καριέρα του στον Α.Ο. Θήβα, όπου τον ανακάλυψε ο Πανιώνιος και στην συνέχεια τον απέκτησε το 2004.

Στη Νέα Σμύρνη έμεινε για 6,5 χρόνια και τον Ιανουάριο του 2011 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά ο 26χρονος μεσοαμυντικός ήρθε για να αποτελέσει ουσιαστικά μια ποιοτική εναλλακτική λύση στο δεξί άκρο της άμυνας και πίσω από τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Τοροσίδη.

Το ξεκίνημα της καριέρας του στους ερυθρόλευκους τον βρήκε να δυσκολεύεται να διεκδικήσει μια θέση στην βασική ενδεκάδα και συνήθως ερχόταν από τον πάγκο, όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσιζε να τον χρησιμοποιήσει.


Στην καλοκαιρινή προετοιμασία του 2011 ο Μανιάτης έμοιαζε έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού, ωστόσο με το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων ο Ισπανός τεχνικός έδειχνε να προτιμά ξανά τον Τοροσίδη για το αρχικό σχήμα της ομάδας.

Η μοίρα του Μανιάτη όμως ήταν προδιαγεγραμμένη και δεν μπορούσε παρά να γίνει πραγματικότητα. Αυτό συνέβη όταν ο Ολυμπιακός έφτασε να παίζει το ευρωπαϊκό του μέλλον κόντρα στη Μαρσέιγ στο "Velodrome" (23/11/11), με την μεσαία γραμμή των Πειραιωτών να είναι "τσακισμένη" από τραυματισμούς πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.

Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα ήταν εκτός αποστολής και ανήμποροι να βοηθήσουν την ομάδα. Με το άκουσμα της ενδεκάδας που είχε παρατάξει ο Βαλβέρδε στο συγκεκριμένο ματς, σε αρκετά πρόσωπα είχε σχηματιστεί μια έκφραση απορίας... "Μα καλά, αμυντικό χαφ ο Μανιάτης; Δεν έχει ξαναπαίξει εκεί στον Ολυμπιακό...".

Την ιστορία της αναμέτρησης όλοι τη θυμόμαστε. Οι ερυθρόλευκοι έφυγαν από το "Ποδηλατοδρόμιο" με ένα επικό "διπλό" στις αποσκευές τους χάρις στο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82' και με κορυφαίο παίκτη του γηπέδου τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ήταν και ο MVP του ματς!

Αυτή η εμφάνιση του 26χρονου άσου απέναντι στην Μαρσέιγ, έμελλε να αλλάξει κυριολεκτικά τον βαθμό "αναγκαιότητας" του στην 11άδα του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνεπαρμένος από τα πεπραγμένα του Μανιάτη στον αγωνιστικό χώρο του "Velodrome", τον προήγαγε σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του αρχικού σχήματος των Πειραιωτών.

Ο παίκτης επανέλαβε το κατόρθωμα του στο ματς με την Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου ο Ολυμπιακός σμπαράλιασε (νίκη με 3-1) τους "κανονιέρηδες" του Αρσέν Βενγκέρ με τον πρώην άσο του Πανιωνίου να είναι και πάλι ο MVP της αναμέτρησης!

Ο Μανιάτης συνέχισε σε όλη τη σεζόν να είναι βασικός μέχρι... παρεξηγήσεως και ο Βαλβέρδε τον άλλαζε μόνο όταν ο Γιάννης έμοιαζε "σκασμένος" και χρειαζόταν ανάσες. Το πόσο απαραίτητος είναι πλέον για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, φάνηκε όταν έγινε αναγκαστική αλλαγή στον επαναληπτικό με την Μέταλιστ στο Europa League και η ερυθρόλευκη μεσαία γραμμή "κατέρρευσε" με αποτέλεσμα ο Θρύλος να γνωρίσει έναν επώδυνο αποκλεισμό.

Το μέλλον του 26χρονου Έλληνα διεθνή άσου στο Λιμάνι προδιαγράφεται λαμπρό και εφόσον ο "Μάνια" βελτιώσει το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του, τότε θα γίνει ένας ολοκληρωμένος και ηγετικός κεντρικός χαφ - "χρυσάφι" στα χέρια του Ολυμπιακού.

www.redplanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ