2012-04-17 13:31:02
Φωτογραφία για Οι Βρυξέλλες ανησυχούν για το τι γίνεται στην Αθήνα…
Κάτι παραπάνω από ανήσυχοι είναι στις Βρυξέλλες αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, η οποία εισήλθε πλέον επισήμως σε προεκλογική περίοδο.

Οι πληροφορίες που φέρονται να φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάνουν λόγο για φαινόμενα παραλυσίας, με εξαίρεση δύο – τρία υπουργεία, τα οποία εξακολουθούν να εργάζονται και να παράγουν έργο, έστω και στοιχειωδώς.

Η πρόοδος που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας έχει καθυστερήσει σημαντικά, προθεσμίες χάνονται και ημερομηνίες λήγουν. Κι όπως είναι φυσικό, όλα τα παραπάνω μόνο κύματα …ενθουσιασμού δεν σκορπούν στις Βρυξέλλες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακριβώς αυτή την ανησυχία μετέφερε στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην τελευταία τηλεφωνική τους συνομιλία.

Είναι άγνωστο αν με όσα του είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατόρθωσε να τον καθησυχάσει, αν και κάτι τέτοιο κρίνεται μάλλον δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, εντός των προσεχών ημερών, η Κομισιόν θα έχει πολύ καλύτερη εικόνα για το τι τρέχει στην Αθήνα, καθώς:


α) έως το τέλος της εβδομάδας επιστρέφει στη χώρα μας ο επικεφαλής της ομάδας δράσης κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος είχε επιστρέψει στην πατρίδα του για τις διακοπές του Πάσχα,

ενώ β) έως το τέλος του μηνός αναμένεται να έρθει στην χώρα μας και η αποστολή των επικεφαλείς της τρόικας, για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο τους. Από το κείμενο της έκθεσης που θα συντάξουν κατόπιν, θα φανεί αν και κατά πόσο ο πήχης για την επόμενη κυβέρνηση θα μπορεί να ξεπερασθεί ή θα αποτελεί τελικώς …ηράκλειο άθλο.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ