2014-01-25 10:49:07
Φωτογραφία για Το παρασκηνιακό κους κους της εβδομάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

           Στα πεταχτά

                                      Και σκόρπια

 

·       Με το φανάρι του Διογένη ψάχνουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των Δήμων στην Αποκεντρωμένη Διοικητική Περιφέρεια Αττικής. Οι πληροφορίες που διαρρέουν από την Κατεχάκη επιμένουν πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Δήμοι του Λεκανοπεδίου παρουσίασαν προϋπολογισμούς με υπερβάσεις εσόδων έναντι εξόδων κατά 40% έως και 80%. Η εν λόγω πραγματικότητα θα οδηγήσει σε μη έγκριση με αποτέλεσμα το πλήρες οικονομικό και λειτουργικό τέλμα το α΄ εξάμηνο του 2014 που τυγχάνει να είναι κι εκλογικό. Οι ίδιες φήμες υποστηρίζουν πως ένας από τους λόγους παραίτησης του Δημήτρη Καλογερόπουλουήταν ακριβώς αυτή η τραγική κατάσταση που καλείται να επιλύσει η αποκεντρωμένη Περιφέρεια Αττικής.!  

·       Εφτασφράγιστο μυστικό προσπαθεί να κρατήσει τη συγγένειά της με τον καταζητούμενο Κυριάκο Γριβέα, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.  Η εξαδέλφη της δημάρχου είναι μητέρα του Κυριάκου, άρα ο Κυριάκος είναι ανιψιός της δημάρχου
. Αυτή η συγγένεια στάθηκε γέφυρα προσέγγισης της δεξιάς οικογένειας Γριβέα με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκε ψυχή τε και σώματι η οικογένεια Ανδρούτσου. Από εκεί και πέρα, γέφυρα του Κυριάκου Γριβέα με την οικογένεια Παπανδρέου στάθηκε μεγαλοδημοσιογράφος που κατοικεί στην περιοχή κι έχει επίσης δεσμούς συγγένειας. Πάντως, οι όποιες συγγένειες, φιλίες ή κοινωνικές σχέσεις ουδόλως κι επ ουδενί μπορεί να σημαίνουν κι ευθύνες τινές.!

·       Στην Θεσσαλονίκη, οι γαλάζιοι ποντάρουν πολύ στον νυν περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα. Και δικαίως.! Κι επειδή ποντάρουν στο νταμπλ, δηλαδή κατάκτηση Δήμου και Περιφέρειας, δεν αποκλείουν το σενάριο να αντιπαρατεθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο και να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο νυν υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράογλου. Είναι σαφές πως πέραν των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών ή ενστάσεων τον τελευταίο λόγο έχουν οι μετρήσειςπου έχει παραγγείλει το επιτελείο του Μαξίμου.!    

·       Έτοιμος να τινάξει την κομματική μπάνκα στον αέρα είναι ο γιατρός στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος.! Ο πρώην υφυπουργός Υγείας και καθηγητής της ιατρικής, Θανάσης Γιαννόπουλος, δηλώνει ότι θα διεκδικήσει την περιφέρεια ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Η Συγγρού ετοιμάζει κάθοδο του νυν δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη. Προς τούτο, έχουν πέσει «θεοί και δαίμονες» να πείσουν τον γιατρό να αποσυρθεί. Ο γιατρός, όμως, όχι μόνον δεν αποσύρεται αλλά καταγγέλλει τζάκια, υπόγεια και λοιπά κέντρα που «αποφασίσουν για τον λαό χωρίς τον λαό».! Επί πλέον, δε, ισχυρίζεται πως «έχει μαζί του» τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα μετά του πατρός αυτού, Κωνσταντίνου διευθυντή του γραφείου του Κώστα…, της γνωστής οικογενείας…!!! Μύλος η κατάσταση.!

·       Η βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδου παίρνοντας φόρα από μια δημοσκόπηση που την φέρνει πρώτη σε περίπτωση που διεκδικήσει την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, οργανώνεται και στοχεύει την κατάκτηση της Ερμούπολης με πλατειές συμμαχίες.θετικός δείχνει και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα δεχόταν να συμμετέχει σε κοινό ψηφοδέλτιο με τη Δωδεκανήσια βουλευτή και στη δημιουργία ενός κοινού δυναμικού μετώπου που θα διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.!

·       Οι λυκοφιλίες κάτι «ψήνουν»  στο Ηράκλειο για την Περιφέρεια Κρήτης. Κι αυτό που ψήνεται βρωμάει πολύ κι από μακριά.! Ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης ( ΠΑΣΟΚ ) έχει γίνει αχώριστος με τον πρώην διορισμένο περιφερειάρχη και νυν υποψήφιο στην περιφέρεια Σεραφείμ Τσόκα ( ΝΔ ). Οι φήμες λένε πως ο Κουράκης,  που στις προηγούμενες εκλογές πήρε 72%, θα στηρίξει τον Τσόκα με αντάλλαγμα γαλάζιες ψήφους στο β΄ γύρο για το Δήμο. Με αυτή τη συμφωνία και με τον Γιώργο Σταθάκη ( ΣΥΡΙΖΑ ) να έρχεται πρώτος στις μετρήσεις , πιστεύουν πως μένει εκτός β΄ γύρου άρα κι εκτός νυμφώνος ο άσπονδος φίλος και νυν περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.  Η μανέστρα θα χαλάσει αν για οποιονδήποτε λόγο ο Σταθάκης αρνηθεί να είναι υποψήφιος ή η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίξει Τσόκα.!

·       Ο γιατρός Οδυσσέας Βουδούρης θα ήταν μια καλή λύση για να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από το αδιέξοδο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στον πρώην βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ το 2009, ΔΗΜΑΡ το 2012 και νυν ανεξάρτητο βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί με τον κ. Βουδούρητις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της συνολικής συζήτησης που έχει ανοίξει για συνεργασία του με το ΣΥΡΙΖΑ.!

·       Ο Μεσσήνιος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης  θα είναι τελικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής στη περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός της εβδομάδος.!

·       Διεύρυνση με μέγιστο πολιτικό νόημα στις δημοτικές υποθέσεις του Δήμου Χαϊδαρίου Αττικής. Στην δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε ο γαλάζιος  Ηλίας Περιμένης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την γαλάζια παράταξη του νυν δημάρχου, Δημήτρη Μαραβέλια. Μαζί πορευτήκαμε ως γιατροί, μαζί θα πορευτούμε και στην αυτοδιοίκηση δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Σπηλιώπουλος.!

ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό χαρακίρι

Σε μια πολιτική περίοδο κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά γενική ομολογία, έχει δυναμική στην κοινωνία θα ήταν πολιτική αυτοκτονία, - ένα ιδιότυπο πολιτικό Χαρακίρι - , να εγκλωβιστεί στο καβούκι των στελεχών του 5% και να μην καταρτίσει συνδυασμούς ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου.!

Μ αυτήν την τακτική και παρά την γενικότερη πολιτική δυναμική κινδυνεύει να χάσει τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές με κοντόφθαλμες αποφάσεις.

Ή, ακόμα και στην περίπτωση που τις κερδίσει εξαιτίας του γενικότερου πολιτικού κλίματος, μετεκλογικά  θα αδυνατεί να δώσει λύσεις σε πρωτόγνωρα, δύσκολα, καίρια και σύνθετα κοινωνικά προβλήματα με μόνη την ετυμηγορία της κάλπης, εάν δεν έχει ευρύ λαϊκό έρεισμα, αναγνώριση και πρόσωπα ευρείας κοινής αποδοχής και παραδοχής.! 

@

«Έχει το κωλοδιώχτη», λέει μια λαϊκή παροιμία. Στα αυτοδιοικητικά παρασκήνια  η εν λόγω «σοφία» λέγεται ευρέως για τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Είναι εδραιωμένη άποψη πως ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, για κάποιο λόγο, δεν έχει καλή αύρα και διώχνει φίλους και συμμάχους ως αντιπαθής. Σε αντίθεση με τον ομόλογό του της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη,  που είναι συμπαθής και παίρνει ψήφους ακόμα κι από αντιπάλους. Όπως ο μητροπολίτης Άνθιμος, π. χ…!!!

SMS

Όλοι φτύνουν τον κόρφο τους μήπως και κάποιος τους συνδέσει με διαπλοκή. Κι όμως γαλάζιος δημοτικός σύμβουλος, ο Χαρ. Ζάχος , δηλώνει on air τοπικού Ρ/Σπως η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρήτου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο υποψήφιος του κόμματος για το Δήμο Βόλου να στηριχθεί από τον πρόσφατα αποφυλακισμένο για την υπόθεση των στημένων αγώνων, Αχιλλέα Μπέο.! Η κ. Μακρή μιλώντας στον «Ράδιο-Ένα 102,5» επιβεβαίωσε τη συνάντηση αλλά διέψευσε τα λεγόμενα του δημοτικού γαλάζιου συμβούλου, υποστηρίζοντας πως τέτοιες συζητήσεις τις θεωρεί εκ προοιμίου εμπιστευτικές και δεν πιστεύει ότι είναι ανακοινώσιμες.!

SMS

Μετά το ληξιαρχείο έρχεται η σειρά του Γηροκομείου Αθηνών για να παιδέψει τον πολύπαθο δήμαρχο. Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε ήδη για όσα έχουν καταγγελθεί σχετικά με τη διαχείρισή του , από τους εκπροσώπους του Δήμου . Ο εισαγγελέας μπήκε επιτέλους στο Γηροκομείοκαι ερευνά τι ακριβώς συμβαίνει, είπε ο επικεφαλής της «Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας» , Πέτρος Κωνσταντίνου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Από την άλλη πλευρά, μηνύσεις έχει υποβάλλει ο πρόεδρος του Γηροκομείου κατά των Δημοτικών Συμβούλων που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος , για όσα είχαν καταγγείλει σε συνεδρίασή του . Πρόκειται για τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκο Σοφιανό, την επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλη» Ελένη Πορτάλιου, τον επικεφαλής της «Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας» Πέτρο Κωνσταντίνου και τη Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας Σταυρούλα Αγγελίδου.!
 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ