2014-01-25 10:53:07
Φωτογραφία για Καναδάς: 30 αγνοούμενοι μετά την φωτιά σε οίκο ευγηρίας
Οι αρχές του Καναδά συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 30 ανθρώπων, οι οποίοι αγνοούνται, μετά την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε οίκο ευγηρίας... Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 5, καθώς οι περισσότεροι από τους ενοίκους δεν μπορούσαν να μετακινηθούν μόνοι τους, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού που ερρίφθησαν κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα πάγου, το οποίο έχει καλύψει τα ερείπια του κτιρίου.

Σύμφωνα με τα καναδικά πρακτορεία Ειδήσεων, QMI και CBC, ο οίκος ευγηρίας ήταν μόνο εν μέρει εξοπλισμένος με εκτοξευτήρες νερού, ενώ η επαρχιακή υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Βερονίκ Ιβόν, δήλωσε ότι στο κτίριο τηρούνταν οι κανονισμοί ασφαλείας. «Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι συνέβη», δήλωσε η Ιβόν στο CBC.

Ο ιδιοκτήτες του γηροκομείου, Ρος Μπερνιέρ και Αϊρίν Πλαντέ, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων και ευχαρίστησαν τους νοσηλευτές αλλά και τους διασώστες για τις προσπάθειές τους
. «Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι θα συνεργαστούμε και θα παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση και έχουν αναλάβει την υποστήριξη των θυμάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση των ιδιοκτητών.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, υπολογίζεται ότι περίπου 50 με 60 ηλικιωμένοι ζούσαν στον οίκο ευγηρίας, ενώ οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να καθορίσουν πόσοι από αυτούς αγνοούνται ακόμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χωρίς πτυχίο, χωρίς μισθούς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χωρίς πτυχίο, χωρίς μισθούς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ